Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΤΟΛΙΔΗΣ
Εχουμε πείρα τι θα πει Περιφέρεια - συνέχεια του αντιλαϊκού, αντεργατικού κράτους

Ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι ο λαός της περιοχής μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενισχύοντας παντού το ΚΚΕ, ενισχύοντας παντού τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τόνισε πως «έχουμε την πείρα και στην Περιφέρειά μας. Οι νυν και οι προηγούμενοι περιφερειάρχες, που ανήκαν είτε στη ΝΔ είτε στο παλιό ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούνται την πολυπόθητη ανάπτυξη, τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, του πακέτου Γιούνκερ, για να ξεβαλτώσει η Περιφέρεια από τις τελευταίες θέσεις σε κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ. Ζητάνε όλοι μαζί κίνητρα για να στηρίξουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στις επενδύσεις που σχεδιάζουν για την περιοχή σε Ενέργεια και μεταφορές.

Ξεχνούν, όμως, πως η δική μας Περιφέρεια είχε και στο παρελθόν πρωτεία στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μαζί με αυτά τα πρωτεία, πρωτιά στην ενεργειακή φτώχεια για το λαό της περιοχής, πρωτιά για τους μαθητές ιδιαίτερα σε Ξάνθη και Ροδόπη στη μαθητική διαρροή, δηλαδή στην εγκατάλειψη του σχολείου. Πρωτιά τα χρόνια της κρίσης στη μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής. Πρωτιά και στη μετανάστευση εργατών από τη μειονότητα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Ολα αυτά όταν έτρεχαν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια από ΕΕ και την κυβέρνηση, για να γεμίζουν οι τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οταν η ίδια η Περιφέρεια δεν έδινε ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας, ο λαός μιας περιοχής που από τον Εβρο έως τη Δράμα οι πλημμύρες είναι φυσικό και όχι ακραίο φαινόμενο πλέον. Και την ίδια ώρα, στήριζε και στηρίζει τις επενδύσεις μεγάλων ομίλων για να λεηλατηθούν τα γεωθερμικά πεδία για ένα κομμάτι ψωμί.

Φίλες και φίλοι, έχουμε πείρα τι θα πει Περιφέρεια - συνέχεια του αντιλαϊκού, αντεργατικού κράτους. Αποτυπώθηκε όλα αυτά τα χρόνια στους προϋπολογισμούς, στο χωροταξικό σχέδιο, στις προτεραιότητες που έβαζαν όλες οι διοικήσεις για να στηρίξουν το κεφάλαιο. Αποτυπώθηκε με την απόφαση να κόβουν το νερό από τους αγρότες και να δίνουν ακόμη και περιοχές με πηγές νερού σε ιδιοκτήτες λατομείων.

Αυτοί που τώρα στήνουν ψευτοτσακωμούς, μακριά από τα συμφέροντα του λαού, αγκαλιάζονταν και συμφωνούσαν στο αναπτυξιακό συνέδριο όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑίοι, Νεοδημοκράτες, στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Τώρα ο λαός μας, οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα, να στηρίξουν αυτήν τη δύναμη που πάλεψε, αποκάλυψε, διεκδίκησε, συγκρούστηκε με αυτήν την πολιτική, το ΚΚΕ, να συμπορευτούν μαζί του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ