Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική απάντηση στη μεθόδευση εργοδοσίας - εργατοπατέρων για συνέδριο - παρωδία

Η μαζική εργατική συγκέντρωση κατέληξε στο χώρο όπου η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οργάνωνε «φιέστα» για το συνέδριο «κεκλεισμένων των θυρών» και μακριά από τους εργαζόμενους

Τα συνθήματα και τα πανό των συνδικάτων χάλασαν τη φιέστα της πλειοψηφίας
Τα συνθήματα και τα πανό των συνδικάτων χάλασαν τη φιέστα της πλειοψηφίας
Αποφασιστικό μήνυμα προς την εργοδοσία, τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την κυβέρνηση και όλους τους μηχανισμούς που τους στηρίζουν πως δεν θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο του ολοένα και μεγαλύτερου εκφυλισμού των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της ολοένα μεγαλύτερης υποταγής τους στα συμφέροντα του κεφαλαίου, έστειλαν τα δεκάδες συνδικάτα και οι εργάτες που συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση που οργάνωσαν χτες το απόγευμα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με δρώμενο που παρουσίασαν εργαζόμενοι, με δύο από αυτούς να υποδύονται τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, και τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα, που κρατούσαν από το λουρί τα «σκυλάκια» τους, τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Δίπλα τους, εργαζόμενοι που έκαναν τους «χαμογελαστούς» και κρατούσαν χαρτόνια με φράσεις όπως «Χαμογέλα, σε απολύουνε», «Χαμογέλα, σου δίνουν 300 ευρώ», καταγγέλλοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα εργοδοτικής ασυδοσίας από την... «συναδέλφισσα» περιφερειακή διευθύντρια σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Συνεχίζουμε και εντείνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς την αποκάλυψη της σαπίλας

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, ενώ προηγήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από την Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, και τον Γιάννη Αναγνώστου, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


Στην ομιλία του, ο Αλ. Περράκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής:

«Ο ξέφρενος κατήφορος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τους έφερε σε τέτοιο σημείο ώστε να πετάξουν κάθε τσίπα, κάθε ψήγμα ντροπής που μπορεί να είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί αυτός ο κατήφορος δεν ξεκίνησε τώρα. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ακόμα και πριν από το ξέσπασμα της κρίσης ξήλωναν τα δικαιώματα των εργαζομένων που είχαν κατακτηθεί με μακροχρόνιους αιματηρούς αγώνες των εργαζομένων (...) Και τώρα μαζί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά, βαθαίνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνέχισαν στην ίδια κατεύθυνση.

(...) Καλούμε τους εργαζόμενους να διακρίνουν τι κρύβεται πίσω από αυτήν την προσπάθεια. Είναι ο φόβος της εργοδοσίας που δεν θέλει να έχει να κάνει με ένα εργατικό κίνημα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας (...) Κυρίως όμως τρέμουν τις προϋποθέσεις για συνολική ανατροπή που μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο κίνημα. Γι' αυτόν το λόγο κράτος και εργοδοσία συντονίζουν από κοινού την ενίσχυση αυτής της ελίτ που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης στη ΓΣΕΕ.

(...) Μπροστά στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, οι δεκάδες Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, τα εκατοντάδες σωματεία και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές που απαρτίζουν το ταξικό μέτωπο των εργατών,δεσμευόμαστε για μία ακόμη φορά απέναντι στους εργαζόμενουςπως θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, την αλλοτρίωση και τη σήψη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και θα παλέψουμε για τον απεγκλωβισμό του εργατικού κινήματος από το θανάσιμο εναγκαλισμό του».

Μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της Καλαμάτας και στην προκλητική «φιέστα» της ΓΣΕΕ

Ολος ο θίασος εργοδοτών και εργατοπατέρων επί σκηνής, στο σατιρικό δρώμενο των συνδικάτων
Ολος ο θίασος εργοδοτών και εργατοπατέρων επί σκηνής, στο σατιρικό δρώμενο των συνδικάτων
Ακολούθησε δυναμική πορεία υπό βροχή στους δρόμους της Καλαμάτας, με το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών» να αποτυπώνεται στο πανό των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών στην κεφαλή της πορείας και να δονεί την ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, όπου χωρίς καμία ντροπή η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ οργάνωνε εκδήλωση, τάχα για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ.

«Να προσέξουν μην ζωντανέψουν οι φωτογραφίες αυτών που την ίδρυσαν και τους πάρουν στο κυνήγι», είχε σημειώσει νωρίτερα στην ομιλία του ο Αλ. Περράκης, καταγγέλλοντας την ιερόσυλη πλειοψηφία.

Η διαδήλωση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων μπήκε συγκροτημένα στο Μέγαρο, παρά τις αντιδράσεις των εργατοπατέρων να κρατήσουν το χώρο... «αποστειρωμένο» από το ταξικό εργατικό κίνημα.

Μέσα στην αίθουσα αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα «Τα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος ανήκουν σε εκείνους που πάλεψαν, έδωσαν και τη ζωή τους για την εργατική τάξη».

Παράλληλα, ο χώρος γέμισε από συνθήματα που βροντοφώναζαν οι διαδηλωτές, όπως «Τέρμα πια στις αυταπάτες, να φύγουν οι νόθοι, να κάτσουν οι εργάτες», «Μες στα συνδικάτα κάνετε καριέρες, να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες»,«Πρόεδροι ΑΕ, νόθοι και απάτες, αυτοί δεν έχουν σχέση με εργάτες».

Η συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο
Η συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο
Την... τιμητική τους είχαν ο γνωστός εργοδότης - «συνδικαλιστής», Δ. Καραγεωργόπουλος και οι πλούσιες επιχειρηματικές μπίζνες του, με συνθήματα όπως «Καραγεωργόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα» και... «Φέρτε της "Φορτούνα" τον πρόεδρο εδώ, θέλω να δώσω βιογραφικό».

Συνδικαλιστές από τη Μεσσηνία έριξαν το σύνθημα «Με νόθους και μαϊμούδες μες στα συνδικάτα, συνέδριο δεν γίνεται εδώ στην Καλαμάτα».

Το δρώμενο με την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και ...τα σκυλάκια τους παίχθηκε και στο Μέγαρο, σημειώνοντας ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, αφού ...πολλοί από τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που ήταν παρόντες ταυτίστηκαν με τους ρόλους.


Ο Αλ. Περράκης στο βήμα
Ο Αλ. Περράκης στο βήμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξέθαψαν ομοσπονδία οικοδόμων - «μαϊμού» για χάρη της εργοδοσίας(2021-03-05 00:00:00.0)
Να συνδικαλιστές, να μάλαμα!(2020-02-15 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση στην απεργοσπασία με συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ(2020-02-11 00:00:00.0)
Καταδικασμένη σε απαξίωση από τους εργαζόμενους η ηγετική ομάδα των εργατοπατέρων(2019-10-16 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στην Καλαμάτα!(2019-03-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει προβοκατόρικο σχέδιο σε βάρος των ταξικών συνδικάτων(2019-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ