Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καταγγέλλει μεθόδευση της ΔΕΗ να του κοπεί το ρεύμα

Την απόπειρα κλιμακίου της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στα γραφεία του καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Μάλιστα η χτεσινή προσπάθεια ήταν η δεύτερη που καταγράφηκε μέσα σε λίγες μέρες. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 13.000 ευρώ. Πρόκειται για χρέος που η σημερινή διοίκηση έχει «κληρονομήσει» από προηγούμενες και επιδιώκει να το ρυθμίσει, ενώ εξοφλεί κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς. Παρ' όλα αυτά, χτες βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες αντιμέτωπη με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης.

«Είναι σε γνώση της ΔΕΗ ότι επιχειρούμε από την πρώτη στιγμή να ρυθμίσουμε τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης Γκάρτζου - Φασουλή. Ζητήσαμε εδώ και καιρό την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων ώστε να αποπληρώσουμε το οφειλόμενο χρέος, με τρόπο που να μη σταματήσει η δράση του ΕΚΙ. Γνωρίζουν ότι εξοφλούνται κανονικά όλοι οι τρέχοντες λογαριασμοί ρεύματος στη διάρκεια της παρούσας θητείας», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

Οπως καταγγέλλει, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της διορισμένης διοίκησης της ΔΕΗ, επιδιώκει την οικονομική και πολιτική εξόντωση» της δράσης του, την ίδια στιγμή που «κάνει τις πλάτες στους μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες του τόπου». «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει πως δεν θα σταματήσει τη λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων που παρακολουθούν δεκάδες μαθητές, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, τις εκδηλώσεις για παιδιά ανέργων, προσφύγων και μεταναστών.

Καλεί συνδικαλιστές, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους να αποτρέψουν με την καθημερινή παρουσία τους στο χώρο οποιαδήποτε μελλοντική απόπειρα διακοπής του ρεύματος, ενώ απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ