Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΛΑΡΙΣΑ
Πρωτοπόροι αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Λάρισας παρουσιάστηκε χτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Παζιάνας, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, ενώ χαιρέτισαν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Κώστας Κουρελάς φοιτητής Πληροφορικής, Νίκος Νταφούλης γιατρός, Σωκράτης Σωκράτους εκπαιδευτικός, Αποστόλης Φωτιάδης τραπεζοϋπάλληλος

Οπως είπε ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που παρουσιάστηκε απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι κοινό χαρακτηριστικό έχουν την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες, την ανησυχία για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών. «Ολοι όσοι μετέχουν στο "κόκκινο ψηφοδέλτιο" της ανατροπής στέκονται απέναντι στα προβλήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να τους καταβάλλουν η μοιρολατρία και η απογοήτευση, πιστεύουν στις δυνάμεις τους, στον δρόμο του αγώνα, δεν βολεύονται με τη μιζέρια, δεν υποτάσσονται στη δύναμη του αντιπάλου», τόνισε.

Ανέδειξε ότι η σημερινή όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή υλοποίησαν όλη την αντιλαϊκή αντιδραστική πολιτική που εκπορεύεται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Οπως είπε, «η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ, κ.ά. στη Λάρισα μεγαλώνει την ανταποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (άμεσων ή έμμεσων όπως οι εργολαβίες), την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη χρησιμοποίηση των όποιων εργαλείων υπάρχουν κάθε φορά στα χέρια των δημάρχων για να προωθηθούν η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολαβικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στον τόπο μας. Ετσι οι Λαρισαίοι κλήθηκαν να πληρώσουν το μάρμαρο με φόρους και τέλη κάθε μορφής που φτάνουν τα 27 εκατ. ευρώ, σταθεροποιώντας ένα ετήσιο "ματωμένο" πλεόνασμα 4 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια...».

Ο Π. Κρίκης
Ο Π. Κρίκης
Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι και η Λάρισα μετατρέπεται σε «μαγνήτη» κινδύνων, αφού βρίσκεται στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ανέδειξε ότι με απόφαση της κυβέρνησης παρατάθηκε η παραμονή των αμερικανικών μη επανδρωμένων «αεροχημάτων» («Drones») και εγκαθίσταται ΝΑΤΟική βάση ιπτάμενων τάνκερ στην 110 ΠΜ. «Η "αφωνία" των άλλων υποψήφιων δημάρχων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, για έναν κόσμο που αισθάνεται και αυτοπροσδιορίζεται σήμερα ως αριστερός και ριζοσπάστης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είπε μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε να ελαφρυνθούν ορισμένες κοινωνικές ομάδες π.χ. πολύτεκνοι, ΑμεΑ, χαμηλά εισοδήματα, απαιτήσαμε την κατάργηση των τροφείων και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, τη μείωση των ανταποδοτικών εισφορών στις σχολές και τις λέσχες πολιτισμού, στην πινακοθήκη, στο Ωδείο κ.ά.

Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων και των συμβασιούχων του δήμου στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Υπερασπιστήκαμε το νερό ως κοινωνικό αγαθό, κόντρα στη λογική εμπορευματοποίησης της δημοτικής αρχής (...) Θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα έργα που έχουν άμεση σχέση με τις λαϊκές ανάγκες όπως την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων, την αντιπυρική προστασία...».

Και ολοκλήρωσε σημειώνοντας: «Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι η απάντηση του λαού στις παγίδες που αρχίζουν να στήνονται μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, είτε με νέα είτε με αναπαλαιωμένα "πρόσωπα", με ψεύτικα διλήμματα που κρύβουν την ουσία. Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική αρχή, ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό. Να είναι ισχυρή η Εργατική - Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός επέλεξε αγωνιστική δημοτική αρχή!(2023-10-16 00:00:00.0)
Η πόλη - οι πολλοί θα νικήσουν!(2023-10-10 00:00:00.0)
Αγώνας μαζί με τον λαό για τις δικές μας ανάγκες(2023-10-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε με τον λαό της Λάρισας τους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών!(2023-08-31 00:00:00.0)
Παρουσιάσεις υποψηφίων(2023-08-02 00:00:00.0)
Ξανά μπροστά, με το λαό!(2002-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ