Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φτιάχνουν ένα σχολείο ακόμα χειρότερο!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε σχόλιό του, σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για το Λύκειο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο και την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δείχνουν, για μια ακόμα φορά, πως πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να φτιάξει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό απ' ό,τι ήδη είναι.

Ενα σχολείο - εξεταστικό κέντρο, γεμάτο με σκληρές, ψυχοφθόρες εξετάσεις - και μάλιστα με αυξημένη ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα - που "γεμίζουν" άγχος και ανασφάλεια τους μαθητές και "αδειάζουν" τις τσέπες των γονιών τους στα φροντιστήρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων ήδη πανηγυρίζουν! Ενα σχολείο που περιορίζει τη γνώση που παρέχει στους μαθητές, τους διαχωρίζει όλο και περισσότερο, μετατρέπεται σε αρένα ανταγωνισμού.

Οι μαθητές με τους αγώνες τους - και στο παρελθόν και φέτος - έχουν αποδείξει πως δεν παραιτούνται από το δίκαιο αίτημά τους για ένα σχολείο που "θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει".

Οι μαθητές με τους αγώνες τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, με όλο τον λαό, όταν βάζουν στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όσους τη στηρίζουν, ήταν, είναι και θα είναι αυτοί που μπορούν να βάλουν εμπόδια σε τέτοια σχέδια και αλλαγές, να διεκδικήσουν το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη οι μαθητές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ