Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Ζεστό χρήμα στην Εθνική Τράπεζα για τα «Λιπάσματα»

Τη δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας (ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» της πόλης, καθώς πήρε απόφαση να «να δώσει ζεστό χρήμα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ» στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ), για την αγορά - απαλλοτρίωση των 240 στρεμμάτων που ανήκουν στην «Πρότυπο Τουριστική Κτηματική ΑΕ» (θυγατρική της ΕΤΕ) και είναι μέρος της συνολικής έκτασης του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την έκταση για την οποία η κυβέρνηση διοργάνωνε φιέστες για την «απόδοσή της στο λαό της περιοχής»...

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή απέρριψε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για απαλλοτρίωση του συνόλου του χώρου (και της Εθνικής) χωρίς αντίτιμο. Στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρεται ότι «η πρόταση της δημοτικής αρχής αντικειμενικά ενισχύει την τράπεζα. Θυμίζουμε ότι τις τράπεζες ο ελληνικός λαός τις έχει χρυσοπληρώσει τόσο με κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όσο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. (...)

Σ' αυτές τις συνθήκες, το δίκαιο αίτημα χρόνων του λαού της περιοχής για απαλλοτρίωση του συνόλου του χώρου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων και της αξιοποίησής του για την κάλυψη των δικών του αναγκών παραπέμπεται στις καλένδες.

Επί της ουσίας, η δημοτική αρχή αναγνωρίζει τον κατακερματισμό της έκτασης στους φερόμενους ιδιοκτήτες, αγοράζει με τα λεφτά μας την έκταση της Εθνικής Τράπεζας, που θα περάσει στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας και όχι του δήμου. Παραμένει θέμα το τι θα γίνει η έκταση, με δεδομένο ότι Περιφέρεια και δημοτική αρχή συμφωνούν επί της ουσίας με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για αξιοποίηση του χώρου χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή ανταποδοτικά, την πραγματοποίηση έργων με χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση με ευθύνη του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ