Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καμία συνεργασία με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση για ΝΑΤΟικό στρατιωτικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

«Δεν θέτουμε την επιστήμη μας στην υπηρεσία των σφαγέων του ΝΑΤΟ! Επιστήμη και Ερευνα στην υπηρεσία του λαού!» δηλώνει το Τομεακό Συμβούλιο ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ, με αφορμή το ενημερωτικό δελτίο που διαβιβάστηκε τις τελευταίες μέρες στα ακαδημαϊκά e-mail των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης για συμμετοχή σε ΝΑΤΟικό στρατιωτικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Οπως ενημερώνονται, το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και πρόσφατους πτυχιούχους και προσφέρει «μοναδικές ευκαιρίες για εργασία σε διαβαθμισμένα στρατιωτικά projects τεχνολογίας πληροφοριών». Το κείμενο παραπέμπει σε ιστοσελίδα όπου το πρόγραμμα διαφημίζεται ως «ευκαιρία απόκτησης εμπειρίας», «εμπλουτισμού του βιογραφικού» και «αμέτρητων δυνατοτήτων» που προσφέρονται στο ΝΑΤΟ, και στη φόρμα υποβολής αίτησης συμμετοχής.

Στην ανακοίνωσή του το ΤΣ ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ τονίζει: «Είναι τεράστια η ευθύνη του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος, που συνάπτει συμφωνίες "συνεργασίας" με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και που προώθησε το συγκεκριμένο mail.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, αφού πέρυσι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χρηματοδότησε ερευνητική ομάδα του ΙΤΕ για την "ανάπτυξη υλικών με απώτερη εφαρμογή της Ερευνας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών", όπου μπορεί να προκύψει ένα εξελιγμένο ραντάρ που θα "βλέπει" περιοχές οι οποίες σήμερα παραμένουν "τυφλές", ουσιαστικά δηλαδή χρηματοδοτούν την Ερευνα με σκοπό την τελειοποίηση της πολεμικής τους μηχανής και τη βελτίωση των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, για την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Φυσικά, το Ιδρυμα έχει βρει στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε βάση του ΝΑΤΟ και έχει δώσει πάνω από 2% του κρατικού προϋπολογισμού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ (παίρνοντας μάλιστα και τα συγχαρητήρια του Τραμπ!). Εδώ, στην Κρήτη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνει και τη βάση της Σούδας, μετατρέπει όλη την Κρήτη σε μαγνήτη κινδύνων,, ειδικά αν πάρουμε υπόψη συνολικά τις εξελίξεις και τις αυξανόμενες συγκρούσεις στην περιοχή.

Με αυτήν τη "συνεργασία", όμως, το πάνε ένα βήμα παραπέρα, αφού καλούν τους φοιτητές να εντάξουν τις επιστημονικές τους γνώσεις στις υπηρεσίες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα το ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστήμιου Κρήτης να είναι αυτό που θα "συνδιαμορφώσει", μέσω των φοιτητών του που θα κάνουν αυτήν την πρακτική άσκηση, τη νέα τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί για το μακελειό ολόκληρων λαών. ΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμοι, προσφυγιά, επικίνδυνοι σχεδιασμοί, αλλαγές συνόρων και αιματοκύλισμα λαών, πνιγμένοι πρόσφυγες στις θάλασσές μας, είναι αμέτρητη η λίστα με τα εγκλήματά τους και την ξέρουμε καλά.

Αυτή η συμφωνία "συνεργασίας" δεν έχει τη αποδοχή μας. Το δρόμο τον δείχνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που ξεσηκώθηκαν και ακύρωσαν πρόγραμμα του ΝΑΤΟ τις προηγούμενες μέρες στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο!». Τέλος, το ΤΣ ΑΕΙ Ηρακλείου, καλεί να μη συμπληρώσει κανένας φοιτητής την αίτηση πρακτικής άσκησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής(7/12/2018)
Αποσκοπεί στην ένταση της εκμετάλλευσης όλων των εργατών(20/1/2013)
Πανεπιστήμια στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ!(8/5/2008)
Η σύνδεση των ΑΕΙ με την παραγωγή(2/4/1997)
Χαμηλή απορροφητικότητα κονδυλίων(21/2/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org