Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δράσεις για τον ΟΑΣΘ και τις μετακινήσεις των νέων

INTIME NEWS

Πλατιά εξόρμηση ενόψει της Τρίτης 19 Μάρτη, που καλούν σε μέρα δράσης για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες οι ΟΒ της ΚΝΕ Δήμου Θεσσαλονίκης, Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουν εξορμήσεις σε όλους τους χώρους της πόλης, σε νέους εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές για τα προβλήματα μετακινήσεων, τις ελλείψεις σε δρομολόγια, τις τεράστιες ελλείψεις στον ΟΑΣΘ σε προσωπικό και εξοπλισμό, την κοροϊδία της κυβέρνησης για τη δήθεν ενίσχυση του Οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

  • Οι σπουδαστές του ΤΕΙ στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στη γραμμή 52 στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό κάθε πρωί ή μεσημέρι στη στάση έξω από το ΑΤΕΙΘ, περιμένουν κατά εκατοντάδες και λεωφορείο περνάει σπάνια, με αποτέλεσμα να χάνουν υποχρεωτικά εργαστήρια! Οι φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, οι σπουδαστές των ΙΕΚ, όλοι οι νέοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης στριμώχνονται μέσα στα λεωφορεία, με καθημερινό φαινόμενο τις λιποθυμίες και κυρίως την αγανάκτηση που ξεχειλίζει!
  • Οι μαθητές που μετακινούνται στις περισσότερες περιπτώσεις με αστικά για να πάνε φροντιστήριο, για άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο στο ήδη εξοντωτικό πρόγραμμα σχολείο - σπίτι - φροντιστήριο! Οι μαθητές των ΕΠΑΛ που λόγω της κατάργησης των ειδικοτήτων στην αρχή της σχολικής χρονιάς αναγκάζονται το πρωί να κάνουν πάνω από μία ώρα ώστε να πάνε από το σπίτι τους στο σχολείο λόγω μετακίνησης με λεωφορείο!

Κόντρα σε αυτήν την κατάσταση καλούν τους νέους και το λαό να μην καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, να παλέψουν και να διεκδικήσουν:

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τον ΟΑΣΘ, αγορά νέων οχημάτων, πρόσληψη προσωπικού. Σύγχρονες, ασφαλείς, συχνές και φθηνές αστικές συγκοινωνίες για όλους. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές και ανέργους με επίδειξη πάσο και κάρτας. Ειδικά δρομολόγια για εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας στα εργοστάσια των ΒΙΠΕ που βρίσκονται μακριά από την πόλη. Ειδικά δρομολόγια για μαθητές ΕΠΑΛ που πηγαίνουν σχολείο μακριά από το σπίτι τους, για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που κάνουν πρακτική μακριά από τον τόπο κατοικίας σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Να δοθεί άμεσα λύση με τα δρομολόγια της γραμμής 52, ώστε να μη χάνουν μαθήματα και εργαστήρια οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org