Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ
Σήμερα η ημερίδα για τις κοινωνικές επιστήμες

Ημερίδα με θέμα τις κοινωνικές επιστήμες και τίτλο «Μια άλλη μέρα στο Πάντειο» διοργανώνουν η ΚΟΒ Παντείου του ΚΚΕ και η ΤΟ Παντείου της ΚΝΕ, σήμερα Πέμπτη, στο ισόγειο του κτιρίου ΔΕΣΚοι (Χαριλάου Τρικούπη 1 & Λαγουμιτζή), στην Καλλιθέα, δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η κεντρική εκδήλωση της ημερίδας πραγματοποιείται από τις 2 μ.μ. έως τις 3.30 μ.μ., με τίτλο «Μαρξισμός και Κοινωνικές Επιστήμες: Με τη δύναμη των ιδεών μας, δίνουμε τη μάχη για την κοινωνία των σύγχρονων αναγκών μας» και ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ, δρ. Κοινωνιολογίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και οι εισηγητές έχουν ως εξής:

  • 11 π.μ. - 1 μ.μ.: 1η Ενότητα:«Ατομο vs Κοινωνίας. Ο κοινωνικός άνθρωπος στο προσκήνιο της επιστημονικής έρευνας»

Εισηγητές:

Αννα Λάζου, επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας, ΕΚΠΑ: «Ανθρωπος, Φύση και Πράξη: Τα θεμέλια μιας μαρξιστικής ανθρωπολογίας - Κριτικά σχόλια στον αναλυτικό ατομικισμό».

Τάσος Τραβασάρος, ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής, υποψήφιος διδάκτορας Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ: «Μαρξισμός και Ψυχολογία: Το μεθοδολογικό υπόβαθρο και οι βασικές αρχές της πολιτισμικής - ιστορικής σχολής του L.S. Vygotsky».

Γιάννης Πράνταλος, κοινωνιολόγος, δρ. Φιλοσοφίας: «Το αφηρημένο άτομο ως τόπος συγκρότησης της αστικής κοινωνίας».

Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, δρ. Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Σόφιας: «Μεθοδολογικός ανορθολογισμός με δήθεν ριζοσπαστικό περίβλημα».

  • 4 μ.μ. - 6 μ.μ.: 2η Ενότητα:«Τα αδιέξοδα της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας: Ιδεολογικές και πολιτικές αφηγήσεις σε κρίση».

Εισηγητές:

Μιχάλης Φραγκομιχελάκης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πολυτεχνείο Κρήτης: «Κοινωνία της γνώσης και κοινωνία της ανεργίας: Σχέσεις μεταξύ γνώσης και εργασίας στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία».

Αγάπιος Παπανεοφύτου, ομότιμος καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Ο εργαζόμενος ως καταναλωτής, η εργασία ως εμπόρευμα: Η ψευδεπίγραφη ισοτιμία στο αστικό Δίκαιο».

Βαγγέλης Μπάδας, υποψήφιος διδάκτορας ΠΕΙ, Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Η μαρξιστική κριτική στο (αστικο)δημοκρατικό αίτημα».

Αποστόλης Χαρίσης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, δρ. Κοινωνιολογίας: «"Αμεση", "πραγματική" και "συμμετοχική" δημοκρατία: Παλιά ιδεολογήματα και σύγχρονες αστικές επιδιώξεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ