Σάββατο 10 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Ζωγραφικές περιπλανήσεις

Εργο της Λ. Παπούλα
Εργο της Λ. Παπούλα
«Συμφωνία χρωμάτων στο μεγαλείο της φύσης» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δουλιά της Μαρίας Κτιστοπούλου που φιλοξενείται έως τις 8 του Δεκέμβρη στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Ανθοστόλιστα λιβάδια, καρποφόρα δέντρα, αγροί στη δίνη του μεσημεριού, στάχυα, φρούτα και λαχανικά δεσπόζουν στα έργα της με τρόπο ρεαλιστικό, εξυπηρετώντας την ευκρίνεια και την καθαρότητα της φόρμας, τη ζωντάνια και τη λάμψη του φωτός.

  • Εγκαινιάζεται στις 20 του Νοέμβρη στην αίθουσα τέχνης «Χριστίνα Καρελλά» (Αλ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό), έκθεση ζωγραφικής της Λίλας Παπούλα. Μέσα από μια μακρόχρονη πορεία δουλιάς, στην οποία αυτό που φαίνεται να την απασχολεί είναι η σχέση του πραγματικού με το αναπαραστατικό και το τυχαίο, η ζωγράφος έχει κατακτήσει όχι μόνο έναν τρόπο εικαστικής γραφής, αλλά κυρίως τις διαδρομές μιας πλαστικής αφήγησης με έντονα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Η τεχνική των έργων είναι μεικτή, με ακριλικά χρώματα πάνω στο ξύλο και το σοβά, με την πρόσμειξη και άλλων υλικών.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 του Δεκέμβρη.
  • Εργα ζωγραφικής της Πέπης Σβορώνου παρουσιάζει η γκαλερί «Αστρα» από τις 22 έως τις 26 του Νοέμβρη στην «Αρτ Αθήνα» (Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι). Οπως σημειώνει ο Ανδρέας Ιωαννίδης, «χώρος πολύσημος η ζωγραφική της Σβορώνου, θέατρο συγκρούσεων, αλλά και συνύπαρξη των διαφορετικών: ανθρώπων, ζώων, φύσης, μεταφυσικής και ό,τι άλλο χωράει δυνητικά ο νους του ανθρώπου. Ο πόλεμος καταστροφή και λύτρωση ταυτόχρονα, όπου οι σκάλες γίνονται σύμβολα διαφυγής και μεταφυσικά σύμβολα επικοινωνίας με τον ουρανό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ