Σάββατο 10 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Μουλέν Ρουζ»

Η Νικόλ Κίντμαν, πέταξε τη βέρα στη μούρη του συζύγου της, Τομ Κρουζ. Στη συνέχεια στηρίχτηκε στα ιδρωμένα μπράτσα του «μονομάχου», Ράσελ Κρόου...

Εχουμε ενημερωθεί σχετικά, από τα ατέλειωτα «ρεπορτάζ» των δελτίων ειδήσεων στα ελληνικά κανάλια, τα έχει σχολιάσει επιτυχώς και ο δικός μας «Τηλέπαθος».

Μετά πήρε αμπάριζα τα κατινάδικα ανά την υφήλιο και εξέθεσε με «ντεκολτέ» σπαραγμό το δράμα του χωρισμού της από τον Τομ. Εξαργυρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την υπογάστρια αδηφαγία του σταρ σύστεμ.

Κι ήρθαν (όχι οι μέλισσες), τα φλας, τα εξώφυλλα, τα επώνυμα στρινγκάκια, οι ρόλοι, οι ταινίες κι επιτέλους η καταξίωση.

Το Χόλιγουντ, λοιπόν, ποντάρει στο πιο καυτό, αυτή τη στιγμή, προδομένο θηλυκό της υφηλίου και τινάζει την μπάνκα στον αέρα.

Τι πόδι, τι μπούστο, τι υπονοούμενο,... α, και τι φωνή. Σκέτο Μουλέν Ρουζ η προδομένη!

«Μην ερωτευτείς ποτέ!» προειδοποιεί το τρομακτικό αξίωμα του «Μουλέν Ρουζ». Και στα ταμεία να γίνεται η σφαγή της έφηβης κότας.

Ετος 1900. Ενας νεαρός ποιητής (ναι, ναι, αγνός και ρομαντικός), ο Κρίστιαν, εγκαθίσταται στη Μονμάρτη όπου συναντά τον Τουλούζ Λοτρέκ και βυθίζεται στον αλλόκοτο κόσμο του εκκεντρικού ζωγράφου.

Στην προσπάθειά του να γράψει τα κείμενα για μια παράσταση του καμπαρέ γνωρίζεται με τη Σατίν, την πιο ακριβοπληρωμένη σταρ και πόρνη της παριζιάνικης νυχτερινής ζωής (... ας μην το σχολιάσω). Αμέσως θα ξεκινήσει ένας παθιασμένος έρωτας ανάμεσά τους (... κουρέλι το στρινγκ), που όμως είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένος. Γιατί όμως;

Ο ατακτούλης Δούκας του Γουόρσεστερ χρηματοδοτεί την παράσταση και... (μη μου πείτε ότι πέρασε από το μυαλό σας...) την ερωτική του σχέση με τη Γιούλη... συγνώμη Σατίν.

Ο σκληρός Δούκας δε διατίθεται να χάσει σε κανένα επίπεδο...

Η μουσικοχορευτική «σάλτσα» της ταινίας είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια προσέλκυσης εισιτηρίων. Το τραγούδισμα πασίγνωστων ρεφρέν (από Νιρβάνα μέχρι... Μαντόνα) για τα καπρίτσια του... παράνομου ζεύγους, τραγουδισμένων από τα πληρωμένα χειλάκια τους, είναι κορωνίδα της κακογουστιάς.

... Κυρίες μην ανησυχείτε, η κορούλα σας θα συναντήσει τον ιππότη της απόψε κι ο γιος σας θα διαβάσει τη «χημεία» του ερωτευμένος... («Moulin Rouge» Αμερικάνικη παραγωγή 2001, σε σκηνοθεσία του Μπαζ Λούρμαν. Με τους Νικόλ Κίντμαν, Γιουάν ΜακΓκρέγκορ, Τζον Λεγκουιζάνο κ.ά.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ράφτης κυριών» στη Λαμία(2011-01-12 00:00:00.0)
Φρεντς Κανκάν(2010-04-03 00:00:00.0)
Μακρινός ορίζοντας(2004-07-11 00:00:00.0)
Μάτια ερμητικά κλειστά(2002-06-06 00:00:00.0)
Ο διώκτης του μεσονυχτίου(2001-08-07 00:00:00.0)
Εργα Τουλούζ Λοτρέκ(1999-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ