Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8120

ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

  • Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι δυναμικές χτεσινές κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και πολλών ακόμα πόλεων. Στους χιλιάδες συγκεντρωμένους της Αθήνας απηύθυναν χαιρετισμό οι: Μ. Θεοδωράκης, Μ. Γλέζος, Π. Τσίρκας, Σ. Αλφιέρη, η Δ.Σπανού, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Γ. Φελώνης και Θ. Παφίλης.
  • Θορυβημένες κυβέρνηση και αμερικάνικη πρεσβεία από τη μαζικότητα και το εύρος της συμμετοχής, έδωσαν εντολή για την πλήρη αποσιώπηση του μεγάλου συλλαλητηρίου και της πορείας στην Αθήνα και των εκδηλώσεων στην υπόλοιπη χώρα, από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς στα κεντρικά τους δελτία. Χαρακτηριστικό είναι ότι «πηγή της Αστυνομίας», έδινε αριθμό διαδηλωτών στην Αθήνα 3.000 με 4.000!!!
  • ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Ο Λαός της Αθήνας, ο Λαός της Ελλάδας, πιστός στις εθνικές και ιστορικές του παραδόσεις, διαλέγει για άλλη μια φορά το δρόμο της αντίθεσης προς τους ισχυρούς που σκορπούν βία και θάνατο. Διαλέγει το δρόμο της υπεράσπισης του δικαιώματος των λαών να ορίζουν οι ίδιοι τη ζωή και τη μοίρα τους».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ