Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το διεκδικητικό πλαίσιο

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης αναφέρεται και το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Συγκεκριμένα:

«Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών και όλος ο λαός της Κρήτης πρέπει οργανωμένα και συλλογικά να διεκδικήσει:

Κήρυξη του Νομού Χανίων και των πληγεισών περιοχών του Νομού Ρεθύμνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου και ασφαλής σύνδεση με τα αποκλεισμένα χωριά. Αποκατάσταση και ασφαλής κυκλοφορία στον ΒΟΑΚ. Αμεση και ασφαλής αποκατάσταση της πρόσβασης, της ηλεκτροδότησης, των δικτύων ύδρευσης - άρδευσης και των τηλεπικοινωνιών των αποκλεισμένων περιοχών. Αμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη. Εξασφάλιση στέγασης και ενίσχυσης πλημμυροπαθών, πιθανόν και των αποκλεισμένων που θα πάρει χρόνο η αποκατάσταση της σύνδεσης.

Αμεση και στο σύνολό τους η καταγραφή των ζημιών, σε σπίτια, αγροικίες, επαγγελματικές στέγες, μικρές επιχειρήσεις, εμπορεύματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, στη φυτική και ζωική παραγωγή και στο κεφάλαιο και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%). Εκτακτη άμεση ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων και αγροτοκτηνοτρόφων.

Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

Αποκλειστικά δωρεάν και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, καθώς και δωρεάν μετακίνηση όλων των πληγέντων από και προς τις πληγείσες περιοχές.

Αμεσα και ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και προστασίας με κατασκευή νέων, σύγχρονων τεχνικών έργων, που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, με ευθύνη του κράτους, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.

Το ΚΚΕ ήταν και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους του νησιού, παλεύοντας συνεχώς για την κάλυψη των διευρυμένων, σύγχρονων λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ