Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οριστική απόλυση των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αποφάσισε την οριστική απόλυση των 12 σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμπλέκονταν στη δολοφονία (καταδικάστηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης από 5 έως 7 χρόνια) του βαρυποινίτη κρατούμενου Ιλί Καρέλι. Με απόφασή του, επίσης, έθεσε σε προσωρινή παύση 6 μηνών και τον εξωτερικό φρουρό που ενεπλάκη.

Να σημειωθεί ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στον βασανισμό του κρατούμενου ως αντίποινα για τη δολοφονία του συναδέλφου τους, που είχε ως συνέπεια το θάνατο του κρατούμενου στις φυλακές της Νιγρίτας, τον Μάρτη του 2014. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιλί Καρέλι είχε βρεθεί νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας, όπου μεταφέρθηκε, καθώς είχε κατηγορηθεί ότι με αυτοσχέδιο μαχαίρι επιτέθηκε και σκότωσε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Με επιστολή τους τότε, κρατούμενοι από πτέρυγες (Β1, Β2, Γ1, Γ2) των φυλακών Νιγρίτας χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων βασανιστή τον υπαρχιφύλακα που δολοφονήθηκε και εκτιμούσαν πως ο θάνατος του ισοβίτη Ιλί Καρέλι ήταν μία πράξη εκδίκησης από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Επίσης ανέφεραν ότι ήταν ήδη χτυπημένος όταν έφτασε από τις φυλακές του Μαλανδρίνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ