Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάλεσμα της ΔΕΣΚ να περάσει το ΕΚΠ στα χέρια των εργατών

Συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όπου όμως παρευρέθηκαν ουσιαστικά μόνο οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΔΕΣΚ), καθώς όλες οι άλλες παρατάξεις απουσίαζαν (!), πλην ελάχιστων αντιπροσώπων που μετρούνταν στα δάχτυλα ενός χεριού.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΕΣΚ κατήγγειλαν αυτήν την εικόνα εκφυλισμού που επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι άλλες δυνάμεις, κάλεσαν τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Νωρίτερα στο Συνέδριο είχε εγκριθεί ψήφισμα ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή, με αφορμή τις τρεις ΝΑΤΟικές φρεγάτες που ελλιμενίστηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου προβλέπονται τα εξής: Χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη, ψηφοφορίες για διοικητικό απολογισμό, προγραμματισμό, οικονομικό απολογισμό, προϋπολογισμό, έγκριση ελεγκτικής επιτροπής και εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Τετάρτη 20/2 και Πέμπτη 21/2, κατάθεση υποψηφιοτήτων για ΔΣ και για ΓΣΕΕ. Κυριακή 24/2, Δευτέρα 25/2 και Τρίτη 26/2, ψηφοφορίες για την εκλογή νέου ΔΣ, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για ΓΣΕΕ.

Η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» - η οποία στο προηγούμενο συνέδριο είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη και στη θέση του προέδρου, με την πλειοψηφία της διοίκησης να παραμένει ωστόσο στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - υπογραμμίζει την ανάγκη για παραπέρα ενίσχυσή της, ώστε μέσα από την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας στη νέα διοίκηση, το ΕΚΠ να περάσει πραγματικά στα χέρια των εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ