Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΔΑΥ ΠΑΤΡΑΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι που «φέσωσε» ο υπεργολάβος

Την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ) Πάτρας διεκδικεί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.

Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι τον περασμένο Νοέμβρη από τον υπεργολάβο («Alpha Green ΑΒΕΕ»), που φρόντισε να τους «φεσώσει» πριν αποχωρήσει από τη διαχείριση του ΚΔΑΥ, ενώ δεν τους καταβλήθηκαν ούτε οι αποζημιώσεις τους. Το Σωματείο απαιτεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) «να μπλοκάρει τα εμβάσματα που έχει να λαμβάνει η εταιρεία "Alpha Green" και με τα χρήματα αυτά να αποπληρωθούν άμεσα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους εργαζόμενους».

Οπως υπογραμμίζει, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι «συνέπεια της ασυλίας που απολαμβάνουν εργολάβοι και συνολικά το καθεστώς των εργολαβιών» από το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, «που τους αφήνει στο απυρόβλητο, να κάνουν τις μπίζνες τους και όταν τις τελειώσουν να αποχωρούν με γεμάτες τσέπες αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους, στον "αέρα"».

Το Σωματείο, δίπλα στην άμεση εξόφληση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, διεκδικεί: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο. Βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα και ένσημο σε όλους τους εργαζόμενους του ΚΔΑΥ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ