Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν κατασκευασμένο κατηγορητήριο οι συνήγοροι των 9 Τούρκων

Πολιτικές διώξεις απέναντι στους 9 Τούρκους συλληφθέντες που, όπως είπαν οι συνήγοροί τους, είναι γνωστοί αγωνιστές και βεβαιωμένοι πολιτικοί πρόσφυγες, καταγγέλθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου. Οι συνήγοροι χαρακτήρισαν κατασκευασμένο το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο θα δικαστούν σαν «τρομοκρατική» ομάδα, με βάση το διαβόητο άρθρο 187Α ΠΚ και με πενιχρά, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ευρήματα. Ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι 9 κρατούμενοι και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των 9 Τούρκων υπηκόων στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο που στη συνέχεια προφυλακίστηκαν. Οι συνήγοροί τους έκαναν λόγο για επαναλαμβανόμενο μοντέλο σύλληψης Τούρκων πολιτικών προσφύγων είτε στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία κάθε φορά που υπάρχει συνάντηση υψηλών αξιωματούχων, όπως π.χ. του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν. Ως υπόλογους των διώξεων κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι για πολλούς από αυτούς είχε ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής τους στην Τουρκία (που είχε ζητηθεί από την Τουρκία) αλλά όπως ειπώθηκε οι δίκες αυτές ήταν χωρίς αποτέλεσμα, γιατί τίποτε από όσα ισχυριζόταν το καθεστώς Ερντογάν δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο. Οι συνήγοροι αναφέρθηκαν και σε Ελληνες πολιτικούς όπως η Ντόρα Μπακογιάννη που πρότεινε ως «λύση» την έκδοσή τους, καθώς τότε βρισκόταν στην επικαιρότητα το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ