Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για την υπογραφή Σύμβασης

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, χωρίς μνημονιακούς όρους και με αύξηση 7%, αποφάσισαν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη. Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των παραστάσεων μέχρι και την Κυριακή 13 Γενάρη, και θα κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις τους προκειμένου να ενημερώσουν το λαό της πόλης και να τον καλέσουν να βρεθεί στο πλευρό τους στον αγώνα που δίνουν.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της Πενταμελούς Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των ηθοποιών του ΚΘΒΕ με τη διοίκηση του θεάτρου. Παρευρέθηκαν και όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί του Κρατικού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πολύωρη Γενική Συνέλευση, μέσα από την οποία οι ηθοποιοί απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης του ΚΘΒΕ για διετή παράταση της Σύμβασης που έληξε το Σεπτέμβρη, χωρίς αυξήσεις και με διατήρηση των μνημονιακών περικοπών.

Θυμίζουμε ότι εξαρχής η διοίκηση του ΚΘΒΕ προσερχόταν στις διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση επιμένοντας να περιληφθεί ο μνημονιακός όρος που προβλέπει 10% περικοπή των μισθών και έχει επιβληθεί στην πράξη και στους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, παρότι είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και μάλιστα 5μηνες και 8μηνες. Ο όρος εφαρμόζεται στην πράξη από το 2010, αλλά δεν περιλαμβάνεται στη Σύμβαση που ίσχυε μέχρι τώρα. Εναντίον της εφαρμογής του, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και εκκρεμεί η απόφαση.

Η νέα πρόταση της διοίκησης του ΚΘΒΕ, για διετή παράταση της ΣΣΕ που έληξε, απορρίφθηκε από τους ηθοποιούς, καθώς θεωρούν ότι συνδέεται με τους συνολικότερους σχεδιασμούς διοίκησης και κυβέρνησης με στόχο να κερδηθεί χρόνος για να προχωρήσουν στην προώθηση δυσμενών αλλαγών, όπως η συζητούμενη ένταξη και των ηθοποιών του ΚΘΒΕ στο ενιαίο μισθολόγιο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org