Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο σε πανεπιστήμια της χώρας

Φακέλους με ύποπτο περιεχόμενο εντόπισαν χτες οι αρχές στο γραφείο της πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λέσβο, στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, στο ταχυδρομείο της Κέρκυρας, στο παράρτημα του Ιόνιου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι, στη Γραμματεία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, στη σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ στο Μαρούσι, στο ΤΕΙ Αρτας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Πελοπονήσσου στη Σπάρτη, αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους εξετάζεται το περιεχόμενο του φακέλου, ο οποίος μεταφέρθηκε το πρωί από τη Λέσβο με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους από εξειδικευμένο κλιμάκιο της ειδικής ομάδας ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένης στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών. Το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου, στη Μυτιλήνη, αποκλείστηκε και φρουρείται από την αστυνομία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ο φάκελος μεταφέρθηκε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο Γενικό Χημείο του Κράτους, όπου έγιναν αναλύσεις του δείγματος. Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Συνολικά εφτά άτομα που βρίσκονταν παρόντα στο χώρο όπου ανοίχτηκε ο φάκελος παρουσίασαν ενοχλήσεις στον βλενογόννο του στόματος και της μύτης, και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Πρόκειται για πέντε διοικητικούς υπαλλήλους, τον νομικό σύμβουλο του Πανεπιστημίου και έναν αστυνομικό, ο οποίος έπιασε τον φάκελο κατά την παραλαβή του.

Ο φάκελος φαίνεται πως στάλθηκε στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο και ανέφερε στα Αγγλικά ως αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρυσή Βιτζιλάκη. Οταν ανοίχτηκε από εργαζόμενους στο γραφείο της πρύτανη, η οποία την ώρα εκείνη απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε σκόνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε κάποια χαρτιά που περιείχε ο φάκελος ήταν γραμμένα κάποια συνθήματα στα Αγγλικά και στα Αραβικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ