Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καλεί στα συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό της φοροληστείας και των ματωμένων περικοπών

Την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μια σειρά πόλεις, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού στη Βουλή, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να διαδηλώσουν τη μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού «της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, των ματωμένων περικοπών στα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων», με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες», με το οποίο έδωσαν τη μάχη της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας.

Στην Αττική, η συγκέντρωση των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα έχουν ήδη ανακοινωθεί στις παρακάτω πόλεις: Στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο Αγρίνιο, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών. Στη Λαμία, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα "μεταμνημονιακός" προϋπολογισμός, που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων και προσθέτει νέα.

Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους, με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα!

Παράλληλα, προβλέπει επιπλέον δώρα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανάκαμψη των κερδών τους, με μειώσεις στη φορολογία, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.ά.

Χωρίς ίχνος ντροπής, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το ότι φέρνει για ψήφιση τον προϋπολογισμό που χαρακτηρίζεται από τη διαρκή πρέσα στα κονδύλια που αφορούν την κάλυψη βασικών και στοιχειωδών αναγκών.

Την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει κύμα φοροεπιδρομής προς τον εργαζόμενο λαό, χτυπώντας ακόμα παραπάνω το λαϊκό εισόδημα, ο προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον καρατόμηση κοινωνικών κονδυλίων, νέα επίθεση στην Υγεία και στην Ασφάλιση.

Η κυβέρνηση σφραγίζει με αυτόν τον τρόπο τη σταθερή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας!

Κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που δεν θέλουν και ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα απέναντι στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Το "διεκδικητικό πλαίσιο" που έχουν, άλλωστε, ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργοδοτικών ενώσεων και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Η πρόσφατη απεργία στις 28 Νοέμβρη, οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, καθώς και η προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς, ήταν μαχητική - αγωνιστική απάντηση απέναντι στα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης, σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοεργοδοσία, στους εργατοπατέρες που επιδίωξαν με κάθε υπονομευτικό τρόπο να υπάρξει σιγή νεκροταφείου.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να διαδηλώσουμε στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, των ματωμένων περικοπών στα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ