Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπέρ του διαλόγου «εντός ευρωπαϊκών ορίων»

ΡΩΜΗ.--

«Πρέπει να ξεπεράσουμε μια μυωπική, αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, η οποία θέλει να καταπολεμήσει την οικονομική αστάθεια με μέτρα τα οποία τελικά την ευνοούν. Η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στη μείωση και την από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων», δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ενόψει της νέας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την οποία θα απασχολήσει και η προσπάθεια διερεύνησης συμβιβασμού για το ιταλικό σχέδιο προϋπολογισμού. Πριν τη Σύνοδο ο Κόντε θα έχει «συνάντηση εργασίας» με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Κόντε είπε ότι με την Κομισιόν «θα γίνει διάλογος βάσει των αριθμών, γνωρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας ανταποκρίνεται σε ανάγκες της χώρας, αλλά εντός των ευρωπαϊκών ορίων» και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες βδομάδες δεν κλείσαμε ποτέ τις διόδους διαλόγου. Εργάστηκα για να μειωθούν οι αποστάσεις και για να εξηγήσω με κάθε ευκαιρία ότι ο προϋπολογισμός μας χαρακτηρίζεται από συνοχή και θα έχει θετικές επιπτώσεις». Συνεχίζοντας, ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε πως «αν θέλουμε να αποφύγουμε διαμαρτυρίες, πρέπει να δράσουμε τώρα για να συντονίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα με την κοινωνική σταθερότητα».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία υποστήριξε ότι «είναι πιθανό να αποφευχθεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων» από την ΕΕ και ότι «είναι ζήτημα λήψης πολιτικών αποφάσεων σχετικά με τις διάφορες εναλλακτικές».

Στο μεταξύ, διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ ξεκίνησε χτες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, που υποστήριξε ότι «το Ισραήλ είναι μία από τις σπουδαιότερες και πιο σύγχρονες δημοκρατίες του πλανήτη», ενώ αρνήθηκε να απαντήσει αν θα προτείνει μεταφορά της ιταλικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ