Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Αντανακλαστικά...

Κάνοντας διάφορα αντικομμουνιστικά και ειρωνικά σχόλια απαίτησε την απομάκρυνση των συμμετεχόντων στον λογοτεχνικό περίπατο της Κυριακής ο υπεύθυνος της εταιρείας ασφάλειας της τράπεζας «Alpha Bank» που στεγάζεται στη Στοά Νικολούδη.

Το συγκεκριμένο σημείο ήταν ανάμεσα στους σταθμούς του περιπάτου, καθώς εκεί στεγαζόταν παλιά το Πατάρι του Λουμίδη, στέκι πολλών λογοτεχνών της δεκαετίας του '30, ανάμεσά τους και κομμουνιστές, όπως ο Κώστας Βάρναλης.

Η αντίδραση του υπεύθυνου της εταιρείας προκαλεί βέβαια αρκετά ερωτήματα, όπως ποια είναι αυτή η πολιτική που δίνει το δικαίωμα στη συγκεκριμένη εταιρεία να «απαγορεύει» τη διέλευση από έναν δημόσιο και ελεύθερο χώρο, όπως η συγκεκριμένη στοά...

Αν και μάλλον θα διαβάζαμε «βουλωμένο γράμμα» αν λέγαμε ότι η αντίδρασή του δείχνει ταξικά αντανακλαστικά απέναντι στην πρωτοπόρα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα του ΚΚΕ.

`Η, όπως το 'χε γράψει κι ο Βάρναλης κάπου εκεί στη Σταδίου, για κάτι «βεζίρηδες» του δικού του καιρού: «Κι όσο τ' αψήλου αναπηδάει κανένας / (του Παρά και Σπαθιού, Σταβρού και Πένας) / τόσο και πιο μισεί κάκιστα τρία: / Μάθηση και Λαό κ' Ελεφτερία!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ