Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
Ενισχυμένη η ΔΑΣ

Με αισθητά αυξημένες δυνάμεις βγήκε η ΔΑΣ από το 23ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Παρά τη νοθεία της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (5 νόθοι αντιπρόσωποι), η οποία καταγγέλθηκε για άλλη μια φορά κατά την έναρξη των διαδικασιών, τα αποτελέσματα σε σύνολο 47 ψηφισάντων αντιπροσώπων είχαν ως εξής:

Η ΔΑΣ πήρε 21 ψήφους (από 14 στο προηγούμενο συνέδριο) και καταλαμβάνει 5 έδρες (4 στο προηγούμενο).

Η «Ενωτική Κίνηση Θεάματος - Ακροάματος» πήρε 24 ψήφους (από 28) και 6 έδρες (από 7). Η «Ανατρεπτική Κίνηση Ηθοποιών» πήρε 1 ψήφο και καμία έδρα.

Οι δυνάμεις της «Ενωτικής Κίνησης» (προσκείμενες σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ουσιαστικά σε όλες τους τις τοποθετήσεις συνέκλιναν στην προσπάθεια στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, καλλιέργειας αυταπατών, απογοήτευσης, μείωσης των απαιτήσεων, ενώ δεν έλειψαν και οι ύμνοι στην ΕΕ.

Κόντρα σε όλα αυτά, η ΔΑΣ και οι αντιπρόσωποι που τη στήριξαν έφεραν στο επίκεντρο της συζήτησης την πείρα από την οργάνωση της πάλης, τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα, τις κυβερνητικές επιδιώξεις και τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων για το χώρο του πολιτισμού, αλλά και την ανάγκη των εργαζομένων να συσπειρωθούν, να δράσουν και να συμβάλουν στην αλλαγή συσχετισμών, για να οργανωθεί με καλύτερους όρους η αντεπίθεση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ