Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επικίνδυνη ατζέντα

Μια πολύ «βαριά» ατζέντα σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική αναμένεται να υλοποιήσει το Δεκέμβρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της επικίνδυνης εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για λογαριασμό της αστικής τάξης και των συμφερόντων της.

Τον τόνο αναμφίβολα δίνει ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ, που ξεκινά την επόμενη βδομάδα στην Ουάσιγκτον, για να σφραγίσει και να πάει πολλά βήματα παραπέρα τις «καλύτερες από ποτέ» σχέσεις της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, σε όλους τους τομείς.

Τόσο σε ό,τι αφορά τα «εμβληματικά» ενεργειακά κ.ά. σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, όσο και στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που αφορά την εμπέδωση της ευρωατλαντικής «τάξης και ασφάλειας» στην περιοχή, μέσα από «διευθετήσεις» ανοιχτών ζητημάτων, την αναβάθμιση των «τριμερών» και λοιπών σχημάτων με άλλα καπιταλιστικά κράτη της περιοχής, αλλά και τη μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης για τους Αμερικανούς και ταυτόχρονα «πεδίο βολής» των ανταγωνισμών.

Ολα αυτά κι ενώ η αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας κλιμακώνεται παραπέρα και μπαίνει σε νέα επικίνδυνη φάση, όπως δείχνουν οι εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην κυβερνητική ατζέντα για το Δεκέμβρη φιγουράρει η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία την ερχόμενη Παρασκευή, λίγες μόλις μέρες μετά τη ΝΑΤΟική Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, που ολοκληρώνεται σήμερα, με βασικό «μενού» τον επιθετικό σχεδιασμό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας απέναντι στην «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Ρωσίας» σε Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, αμέσως μετά την έναρξη του «Στρατηγικού Διαλόγου», στα γεμάτα ξεκινάει και η επιχείρηση «αναβάθμισης» των σχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με την επίσημη πλέον συμμετοχή και των ΗΠΑ στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, ώστε, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, οι ΗΠΑ «να δώσουν σήμα ότι μόνο με τέτοιες πρωτοβουλίες διαλόγου μπορεί να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα», οι ανταγωνισμοί και τα παζάρια δηλαδή για τη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της περιοχής που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σηματοδοτώντας επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν, όπως η προγραμματιζόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, ακόμα και μέσα στο Γενάρη. Την ίδια ώρα, οι συνομιλίες για μια διχοτομική διευθέτηση του Κυπριακού «ξεπαγώνουν» με γρήγορους ρυθμούς, σε κλίμα συνεχών «υπενθυμίσεων» των αξιώσεων της τουρκικής αστικής τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο. Ενώ η ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει στην τελική ευθεία, αλλά και η αναμενόμενη για το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό για τις τελευταίες υπογραφές στο ζήτημα του διαμοιρασμού των θαλάσσιων ζωνών.

Η «βαριά» αυτή ατζέντα του Δεκέμβρη σηματοδοτεί ότι ο λαός μας θα κάνει «ποδαρικό» στη νέα χρονιά μέσα σε περιβάλλον «αναβαθμισμένων» και μεγάλων κινδύνων. Η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για να πάνε από εκεί που ήρθαν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή.Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ