Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
Χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές σε όλη τη χώρα βροντοφώναξαν: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!»

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων!». Το σύνθημα αυτό, σύνθημα πάλης και διεκδίκησης, που αναδεικνύει τη διαμετρική αντίθεση ανάμεσα στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ακούστηκε δυνατά χτες με την πανεργατική απεργία σε όλη τη χώρα, στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς που νέκρωσαν, στις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, απέναντι στον εμπαιγμό περί «ανάκτησης απωλειών» που τάχα θα φέρουν η «μεταμνημονιακή περίοδος» με το άθικτο μνημονιακό αντιλαϊκό οπλοστάσιο και η «ανάκαμψη των επενδύσεων» στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας, οι εργαζόμενοι και ο λαός έδωσαν τη δική τους απάντηση.

Με αιχμή του δόρατος το ογκώδες απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα προτάσσοντας τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες: Χιλιάδες απεργοί που έδωσαν τη μάχη σε χώρους δουλειάς, άνεργοι που αγωνίζονται κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία, συνταξιούχοι που διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που δίνουν συνέχεια στις πανελλαδικά συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους, μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι - σε αρκετές πόλεις μαζί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα - που ετοιμάζονται για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Εστειλαν όλοι μαζί αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και ενίσχυσης του αγώνα, συντονισμένα και σε κάθε χώρο.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κοροϊδία και τα ξεροκόμματα - Κλιμακώνουμε τον αγώνα!

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη χτεσινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, αναφέρονται τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς σε όλες τις πόλεις της χώρας που ξεπέρασαν τις πιέσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, τη δυσοσμία του σύγχρονου εργατοπατερισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) απεργία, που νέκρωσε τις μεταφορές, εργοτάξια, λιμάνια, ναυπηγεία, εργοστάσια και πολλούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και οι μαχητικές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης χιλιάδων συναδέλφων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των σωματείων και αγωνιστών συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικαλιστών που δώσαμε από κοινού τη μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα για να διαμορφωθεί ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μάχη για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την κατάργηση όλων των βάρβαρων μνημονιακών νόμων που είναι σε εφαρμογή, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Αγώνας ώστε κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων", στάλθηκε παράλληλα μήνυμα στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που αφού δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση απεργίας, έπαιξαν τα ρέστα τους ώστε να εκφυλιστεί κάθε προσπάθεια αγωνιστικής απεργιακής απάντησης, να μην υπάρξει ενιαίο απεργιακό μέτωπο. Οι σύγχρονοι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σταθεροί απεργοσπάστες στους κλάδους τους και συνολικά, με "διεκδικητικό πλαίσιο" που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργοδοτικών ενώσεων και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν ήθελαν την απεργία αλλά έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην έχει επιτυχία. Απέτυχαν!

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας! Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με την κοροϊδία και τα ξεροκόμματα που πετάει η κυβέρνηση από τα ματωμένα πλεονάσματα, που τα βαφτίζει με θράσος "έξοδο από τα μνημόνια".

Δεν τα διπλώνουμε, δεν κάνουμε πίσω! Αναπτύσσουμε τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, με τους εκμεταλλευτές, με τους πολιτικούς υπηρέτες τους και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστικά στη μάχη της απεργίας, απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου (2018-10-20 00:00:00.0)
Σχέδιο για αγωνιστική συνέχεια μετά την πανεργατική απεργία (2018-06-02 00:00:00.0)
«Σήκωσαν στο πόδι» τη Θεσσαλονίκη (2012-10-19 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις (2012-09-27 00:00:00.0)
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ Στη μάχη της απεργίας και σήμερα (2011-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org