Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΑΣΕΝΤ)
Κάλεσμα ενίσχυσής της απευθύνει η ΔΑΣ

Από την παρέμβαση της ΔΑΣ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση - παρωδία του ΠΑΣΕΝΤ
Από την παρέμβαση της ΔΑΣ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση - παρωδία του ΠΑΣΕΝΤ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις ναυτιλιακές εταιρείες και τα τουριστικά γραφεία να την ενισχύσουν στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), που ξεκινάνε σήμερα και ολοκληρώνονται στις 20/12, απευθύνει η ΔΑΣ.

Στη διακήρυξή της η ΔΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ηρθε η ώρα να σπάσουμε το φόβο, να ξεπεράσουμε τη λογική τού τίποτα δεν αλλάζει και να συμπορευτούμε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΠΑΣΕΝΤ. Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ θα βρεις το συνάδελφό σου που έχετε τις ίδιες αγωνίες, που μαζί έχετε δώσει αγώνες.

Δεν ανεχόμαστε τα εκφυλιστικά φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τις πρακτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ! (...) Εχουν συμφωνήσει με την εργοδοσία και την κυβέρνηση να μην καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου από τις "υποχρεωτικές" ΣΣΕ και γι' αυτό δεν δέχονται να γίνουν μέλη του σωματείου όλοι οι εργαζόμενοι. Οι απαράδεκτες ενέργειές τους κορυφώθηκαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση - παρωδία στις 15/11 (...)

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ απαρτίζεται από συναδέλφους με αταλάντευτη δράση, που μέσα από τις γραμμές της Επιτροπής Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων μπήκαν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ παλεύουν για την εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στηρίζουν την πρόταση νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των 3 μνημονίων και των "ευέλικτων" μορφών απασχόλησης, με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ στο ΔΣ κατέθεσαν πρόταση για ΣΣΕ που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, με τους καλύτερους μισθολογικούς και λοιπούς όρους βάσει των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί πριν από τις συνεχόμενες περικοπές που είδαμε στους μισθούς και τα επιδόματά μας μετά το 2011».

«Κυβέρνηση και εργοδοσία τσακίζουν τη ζωή μας!», τονίζει η ΔΑΣ, υπογραμμίζοντας ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνειδητά σπέρνει αυταπάτες με την αύξηση που κατώτερου μισθού και την επέκταση των ΣΣΕ που διαλαλεί (...) Οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία και τον τουρισμό ξέρουμε πολύ καλά ότι όπως και πριν οι εργοδότες δεν τις εφάρμοζαν έτσι δεν θα το κάνουν και τώρα.

(...) Σήμερα ρεαλιστικό δεν είναι να ζούμε με ψίχουλα και να γυρνάμε δεκαετίες πίσω, όπως μας πλασάρουν κυβερνήσεις και εργοδότες. Ρεαλιστικό είναι να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα ανταποκρίνονται στον πλούτο που εμείς παράγουμε ενώ κάποιοι λίγοι απολαμβάνουν (...)

Σήμερα έχουμε ανάγκη ένα σωματείο που θα παλεύει για τα δικά μας συμφέροντα. Ενα σωματείο μαζικό και αγωνιστικό που θα οργανώνει την πάλη των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια εργοδοσίας και κυβερνήσεων, που θα είναι παρόν στα προβλήματά τους (...)

Γυρίζουμε την πλάτη στην παράταξη "ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΕΝΤ", που έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ (...) Εχουν αποδείξει ότι είναι οι καλύτεροι συνεργάτες των εργοδοτών αφού: Εχουν ενσωματώσει στις ΣΣΕ όλους τους αντεργατικούς νόμους και τις διαχρονικές απαιτήσεις των εργοδοτών (...) Δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία για να πιέσουν τους εργοδότες για την εφαρμογή ακόμα και αυτών των ΣΣΕ όπου οι όροι εργασίας είναι χειρότεροι (...) Δέχονται τα συγχαρητήρια των εργοδοτών για την "ταξική ειρήνη" (...) Αρνούνται να αναγνωρίσουν εκατοντάδες εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας μέσω θυγατρικών των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών.

Απευθύνουμε κάλεσμα για αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών στον ΠΑΣΕΝΤ! Δίνουμε τη μάχη για σωματείο - καρφί στο μάτι εργοδοτών και κυβερνήσεων, που θα παλεύει για τις δικές μας ανάγκες!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ