Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Στο 49,42% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Κλιμακώνεται η άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ για την επιτυχία της μάχης με το κουπόνι

Στην τέταρτη βδομάδα μπαίνει η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Μετά το «κλείσιμο» της Δευτέρας 19/11, το συνολικό πλάνο του Κόμματος καλύπτεται κατά 49,42%, ενώ κλιμακώνεται και η άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η Γραμματεία της ΚΕ του Κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη με βάση το ποσοστό κάλυψης του πλάνου, στην πρώτη θέση πέρασε η ΚΟ Κρήτης, με ποσοστό 63,35% συνεχίζοντας την πολύ καλή προσπάθεια για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα. Ετσι, άφησε στη δεύτερη θέση την ΚΟ Εξωτερικού με 60,23%, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η ΚΟ Πελοποννήσου με 55,29%. Οι Οργανώσεις που ακολουθούν είναι οι εξής: Αιγαίου με 52,38%, Δυτικής Ελλάδας με 52,21%, Κ. Μακεδονίας με 50,82%, Αττικής με 49,09%, Θεσσαλίας με 48,68%, Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 48,58%, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 44,62%, Ηπείρου με 40,06% και Δυτ. Μακεδονίας με 38,05%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 46,91% και η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» κατά 46%.

Θυμίζουμε ότι τα κριτήρια που έχει θέσει η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής είναι οι εξής δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Θεσσαλίας

«Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Ρούμελης, οι φίλοι του Κόμματος, εντείνουν τις προσπάθειές τους για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος που είχαν με το ξεκίνημα της Οικονομικής Εξόρμησης, όπου για δύο εβδομάδες παραμέναμε στην τελευταία θέση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, που πλέον είναι στην 9η θέση, με ποσοστό 48,58%. Στην ανακοίνωση, με την οποία καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αναφέρεται:

«Αξιοποιούμε καλύτερα τη συσσωρευμένη εμπειρία του Κόμματός μας από τις Οικονομικές Εξορμήσεις.

Οργανώνουμε πλατύτερο άνοιγμα στον εργατόκοσμο της περιοχής μας.

Καλούμε σε συστράτευση τους φίλους του Κόμματος.

Τα στελέχη πρωτοστατούν στην οργάνωση αλλά και στην κάλυψη του πλάνου.

Οι ρυθμοί δουλειάς των τελευταίων ημερών σε όλες τις ΤΕ δυναμώνουν την πεποίθηση ότι το πλάνο μας θα το υπερκαλύψουμε για άλλη μια χρονιά κατά πολύ.

Οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα του Κόμματός μας που κορυφώνονται έχουν συμβάλει στο να ανέβει το αίσθημα της ατομικής προσφοράς, του "κόκκινου μεροκάματου" από το σύνολο των κομματικών μελών.

Καταφέραμε σε δύσκολες συνθήκες να υλοποιήσουμε τον στόχο για ιδιόκτητα γραφεία του Κόμματος στη Στερεά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να τα εξοπλίσουμε και να τα λειτουργήσουμε με την προσφορά των μελών και των φίλων του Κόμματος, με τη συμβολή των απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Γνωρίζοντας καλά ότι η κομμουνιστική άμιλλα στην Οικονομική μας Εξόρμηση έχει μακρά παράδοση στο Κόμμα μας, ότι έχει μεγάλη συμβολή και αποτελεί κινητήρια δύναμη για μεγαλύτερα επιτεύγματα, καλούμε φέτος την ΚΟ Θεσσαλίας να τολμήσει στον μεταξύ μας συντροφικό και όμορφο αγώνα, χωρίς "μεγάλες δηλώσεις", γιατί και πέρσι οι "μεγάλες δηλώσεις" των σ/φων της Πελοποννήσου εμάς μας πείσμωσαν και πιάσαμε την πρώτη πανελλαδικά θέση ενώ οι σύντροφοί μας στο Μοριά ακόμα τρέχουν να πιάσουν τα αγριογούρουνα στον Ταΰγετο...».

Αποδέχεται την πρόκληση η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας

Από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» είχε προκληθεί η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας από την ΚΟΒ Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας για να μπουν σε άμιλλα μεταξύ τους. Απαντώντας και αποδεχόμενη την ...πρόκληση, η ΚΟΒ από τη Μεσσηνία αναφέρει: «Η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει μάθει να δίνει επιτυχημένα συνδυασμένες μάχες. Δεσμευόμαστε ότι θα πετύχουμε το στόχο για σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του συνδικάτου που είναι σε λίγες μέρες. Παράλληλα, βάζουμε στόχο να βγούμε πρώτη ΚΟΒ στην Οικονομική Εξόρμηση στην ΕΠ Πελοποννήσου σε όλους τους δείκτες, όπως άλλωστε συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Ευχόμαστε στους συντρόφους της ΚΟΒ Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας να δώσουμε μια ωραία μάχη. Να αποτελέσει η άμιλλα αφορμή να έρθουμε σε επαφή με περισσότερους εργατοϋπαλλήλους, που θα ενισχύσουν οικονομικά το Κόμμα μας.

ΥΓ: Οι σύντροφοι της ΚΟΒ Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας παρόλο που είναι τόσο σίγουροι για τη νίκη τους, δεν όρισαν το έπαθλο ως είθισται για ΚΟΒ που προκαλεί σε άμιλλα. Εμείς δεχόμενοι την πρόκληση ορίζουμε ως έπαθλο 3 εκδόσεις του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος να δοθούν δώρο στους 3 πρώτους συντρόφους της ΚΟΒ που θα νικήσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ