Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΚΑΣ
Φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μέλος του ΚΚΕ

Καταγγελία από την ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του Κόμματος

Συγκέντρωση καταδίκης σήμερα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Γέρακα

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε το μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, Αγγελος Μπαλτάς, από ομάδα φασιστοειδών, το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοέμβρη, καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ. Οι φασίστες επιτέθηκαν στον κομμουνιστή όπως συνηθίζουν, πισώπλατα και κρυμμένοι στο σκοτάδι, ως συνέχεια ανώνυμων απειλών που εκτόξευαν τις προηγούμενες μέρες εναντίον του.

Η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την επίθεση στο μέλος του Κόμματος και καλεί σε συγκέντρωση καταδίκης της φασιστικής δράσης σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Γέρακα.

Στην ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε το μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, Αγγελος Μπαλτάς, από ομάδα φασιστοειδών, το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου. Σαν τους ποντικούς του επιτέθηκαν πισώπλατα, χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αντικείμενο, την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά, σπίτι του.

Η επίθεση έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς απειλών που είχε δεχτεί ο σύντροφος, τόσο στη δουλειά του όσο και τηλεφωνικά. Η επίθεση δεν είναι άσχετη από τη δράση φασιστικών ομάδων, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αφορμή τα γεγονότα που έχουν γίνει στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.

Τέτοιοι ήταν και είναι οι φασίστες, ως γνήσιοι άνθρωποι της νύχτας χτυπάνε στο σκοτάδι, νομίζοντας πως θα κρυφτούν.

Τους ενοχλεί η παρέμβαση του Κόμματος στους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής. Γελιούνται αν νομίζουν ότι με τέτοιες δράσεις θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διδάσκουν ότι δε μας λυγίζουν τέτοιες πρακτικές, αντίθετα μας δυναμώνουν. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ας το καταλάβουν καλά. Η εργατική τάξη, ο λαός, θα τους απομονώσει και θα τους βάλει βαθιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση και καταδίκη της φασιστικής δράσης στην περιοχή, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, στις 19.00.

Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Ο λαός θα απομονώσει τους φασίστες

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, καταδικάζοντας τη θρασύδειλη επίθεση, σημειώνει ότι οι φασίστες στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο νέο γιατί ως μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η δράση του στην περιοχή τούς δημιουργεί προβλήματα στο να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στη νεολαία. Το ΕΚ καλεί το λαό να απομονώσει τη δράση των φασιστών και τονίζει ότι «αυτό μπορεί και θα πράξει το εργατικό - λαϊκό κίνημα». Τη φασιστική επίθεση, με τη «γνωστή πρακτική, ύπουλα και μέσα στα σκοτάδια», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σημειώνοντας ότι «το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομάζει από τέτοιες πρακτικές».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org