Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ
Από τη χτεσινή σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ
Κάλεσμα σε κάθε αυτοαπασχολούμενο, στα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους, να πάρουν θέση στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, συμμετέχοντας μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 28 Νοέμβρη μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και τη μικρομεσαία αγροτιά, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ.

«Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος βοηθά να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα. Το καινούργιο καρότο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν», τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών όχι μόνο δεν θα έχουν καμία ελάφρυνση, αλλά θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσανάλογες εισφορές.

«Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στα δίκαια αιτήματά μας για άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο και κατάργηση των ληστρικών φόρων και χαρατσιών, για κατάργηση των απαράδεκτων νόμων που γενικεύουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις», επισημαίνει η ΠΑΣΕΒΕ.

Σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης των αυτοαπασχολούμενων

Την ανάγκη να φτάσει το κάλεσμα του αγώνα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής, σε συντονισμό «με τους φυσικούς συμμάχους, τα εργατικά σωματεία», να υπάρξει δυναμική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Νοέμβρη, ανέδειξε η χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), με τη συμμετοχή Σωματείων και Ενώσεων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.

Η χτεσινή σύσκεψη και η προετοιμασία της συμμετοχής στα απεργιακά συλλαλητήρια έρχονται σε συνέχεια της πολύμορφης δράσης που ανέπτυξαν τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων όλο τον Οκτώβρη, στο πλαίσιο πανελλαδικά συντονισμένων αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Οπως σημειώθηκε εισηγητικά, αλλά και από τις ομιλίες των συμμετεχόντων, με βάση την πείρα από την οργάνωση αυτών των κινητοποιήσεων το αγωνιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων μπορεί να ενισχύσει παραπέρα τις γραμμές του, μετατρέποντας την απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Νοέμβρη σε εφαλτήριο νέων μεγάλων αγώνων.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για τη σύσκεψη θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ