Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΕ
Σχέδιο συμφωνίας για το Brexit

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και όξυνση των αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε υπέρμαχους του Brexit εντός και εκτός Βρετανίας, αξιωματούχοι σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ ανακοίνωσαν πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε σχέδιο συμφωνίας που αφορά τους τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Πληροφορίες του ιρλανδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTE ανέφεραν πως οι δύο πλευρές «συμφώνησαν σε προτάσεις που θα διατηρήσουν τα σύνορα ελεύθερα από τελωνεία και άλλα εμπόδια».

Ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μισέλ Μπαρνιέ, τόνισε ότι όλες οι παράμετροι της συμφωνίας για το Brexit έχουν «διευκρινιστεί», επισημαίνοντας εντούτοις ότι τίποτε δεν θεωρείται «λήξαν» εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μέχρι τότε υπάρχουν διάφοροι σκόπελοι, όπως να καταφέρει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, να πείσει το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει σήμερα στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα) το προσχέδιο της συμφωνίας.

Επίσης σήμερα αναμένεται να ενημερωθούν για το σχέδιο συμφωνίας από τον Μ. Μπαρνιέ οι πρέσβεις των άλλων 27 χωρών μελών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ