Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«Επιφυλάξεις» από το ΝΑΤΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Τις επιφυλάξεις του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού στρατού» εξέφρασε χτες ο γενικός γραμματέας του, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ «ΝΑΤΟ - Βιομηχανία» στο Βερολίνο, προειδοποιώντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

«Χαιρετίζω τις προσπάθειες της ΕΕ στον τομέα της άμυνας (...) διότι είναι καλό οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι να αποκτήσουν περισσότερες ικανότητες, αν συνεργαστούν στενότερα μεταξύ τους», αλλά «αυτό δεν πρέπει ποτέ να πλήξει την ισχύ του διατλαντικού δεσμού», δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ. «Αυτό για το οποίο δεν χαιρόμαστε είναι το ενδεχόμενο η ΕΕ να αναπτύξει υποδομές εις διπλούν», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Στην πραγματικότητα έχουμε ανάγκη από μία ισχυρή και αποτελεσματική διοικητική δομή, δεν μπορούμε να διαιρέσουμε αυτούς τους πόρους», πρόσθεσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

«Δεν θα είχε κανένα νόημα για μία χώρα σαν τη Γερμανία να επιτρέψει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ να μπουν σε ανταγωνισμό διότι η Γερμανία - όπως και τα περισσότερα από τα μέλη της - είναι μέλος και του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ