Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Λάρισας

Εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Λάρισας από τη γερμανική, ναζιστική κατοχή, που έγινε με τη θριαμβευτική είσοδο στην πόλη των δυνάμεων του ΕΛΑΣ, στις 23 του Οκτώβρη 1944, οργάνωσαν χτες το πρωί στην πλατεία Τ. Γαργαλιάνου (Εργατικού Κέντρου) η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, τα Τομεακά Συμβούλια Λάρισας της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια της χορωδίας του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Τηλέμαχος Καλόγηρος, πρόεδρος του παραρτήματος.

Στην ομιλία του για το ιστορικό της απελευθέρωσης και τη συμβολή του ΚΚΕ ο Γιώργος Παζιάνας, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος δήμου Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Οι κάτοικοι της πόλης μας αλλά και της περιοχής μας έδωσαν βροντερό "παρών" στον ηρωικό αγώνα του λαού μας. Η συνολική προσφορά τους ήταν σημαντική και στην αντίσταση στην εισβολή των Γερμανοϊταλών φασιστών, αλλά και στην Εθνική Αντίσταση, όπου ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των μαχητών του ΕΛΑΣ προέρχονταν από τα μέρη μας.

Επέτειοι όπως η σημερινή δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν απλά μέρες τιμής και μνήμης. Είναι μέρες που πρέπει να δυναμώνουν τη θέληση και τη φωτιά του αγώνα, να δίνουν ώθηση στην πάλη του λαού μας για καλύτερες μέρες. Μέρες σαν τη σημερινή πρέπει να μας θυμίζουν ότι οι ηρωικές σελίδες της Ιστορίας γράφονται από λαούς που δεν αφήνουν τις τύχες τους στα χέρια κανενός "σωτήρα" ή διαχειριστή, αλλά με μαζικό συλλογικό αγώνα, χωρίς να υπολογίζουν κόπους και θυσίες, συντρίβουν τους ταξικούς εχθρούς τους, είτε σε πόλεμο είτε σε ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ