Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η κυβέρνηση αναβαθμίζει τη συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

Νέα άσκηση συνεκπαίδευσης Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της συνεχώς αναβαθμιζόμενης οικονομικής, πολιτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για το σκοπό αυτό έφτασαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στη Λάρισα, 11 μαχητικά αεροσκάφη «F-16» του Ισραήλ κι ένα υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος «Gulfstream G550».

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα, που βρίσκεται στη «δίνη του κυκλώνα» της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», την οποία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, μέσα στο Νοέμβρη θα γίνουν, παράλληλα, δύο ακόμα στρατιωτικές ασκήσεις. Η πρώτη («MULTILAYER '18») στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ), που εδρεύει στην 1η Στρατιά, με συμμετοχή όλων των φορέων, πολιτικών και στρατιωτικών, που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσεων, και η δεύτερη («SEVEN STARS 18») στην Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), στο στρατόπεδο Σχοινά, στον Τύρναβο.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι «είναι εγκληματικές οι ευθύνες και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και υποκριτική η τακτική της από τη μια να μοιράζει λόγια συμπάθειας για το λαό της Παλαιστίνης για τα δεινά που περνάει και την ίδια στιγμή να ξεπλένει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ».

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή της Λάρισας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών - στην 110 Πτέρυγα Μάχης υπάρχουν, ήδη, και επιχειρούν αμερικανικά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά (drones), ενώ προγραμματίζεται και η εγκατάσταση αεροσκαφών ραντάρ - σημειώνει: «Αλήθεια, τι συμβαίνει; Κινδυνεύουμε από κάποιον και δεν το ξέρουμε; Και πόσες βάσεις και Στρατηγεία μπορεί να "σηκώσει" μια πόλη όπως η Λάρισα; Και ποιοι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί εξυφαίνονται στο σκοτάδι εν αγνοία του ελληνικού λαού;

Το κλίμα εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού που καλλιεργούν η κυβέρνηση και οι άλλες αστικές δυνάμεις, που καμώνονται τις φιλειρηνικές και παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σαν σωτήρες, όχι μόνο δεν έχει καμία βάση για το λαό μας, αλλά αποκρύπτει τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική της συστράτευσης με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις τους».

Να υπενθυμίσουμε ότι, στο πλαίσιο των δράσεων κατά των ιμπεριαλιστικών βάσεων και σχεδιασμών που αποφασίστηκαν στην πανθεσσαλική σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης, για τη Λάρισα έχουν προγραμματιστεί:

-- Την Τρίτη 30 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, σύσκεψη των μαζικών φορέων του νομού για συντονισμό της δράσης, με στόχο τη ματαίωση της μετατροπής της Λάρισας σε τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

-- Την Παρασκευή 9 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, ομιλία - συζήτηση με θέμα: «Ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Ανεπιθύμητη η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα». Ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ