Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Στις 10 Νοέμβρη αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Αφγανιστάν, που παραμένει στο επίκεντρο σκληρών ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Οι βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημαδέψει την προεκλογική περίοδο συνεχίστηκαν και το Σάββατο, ανήμερα των εκλογών, με περίπου 250 «τρομοκρατικά συμβάντα», ενώ τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Επίσης, έγιναν καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών σε πάνω από 32 επαρχίες.

Μέχρι και χτες συνεχιζόταν η καταμέτρηση, ενώ πάνω από 400 εκλογικά τμήματα που δεν άνοιξαν το Σάββατο αναμενόταν να δεχτούν τους ψηφοφόρους την Κυριακή. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις στις οποίες η αναβολή είναι πολύ μεγαλύτερη, όπως στη νότια επαρχία Κανταχάρ, όπου οι εκλογές θα γίνουν το επόμενο Σάββατο.

Πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αχτάρ Μοχάμαντ Ιμπραχίμι εξέφρασε «ικανοποίηση» (!), επειδή, όπως είπε, σε αυτές τις εκλογές διαπράχθηκαν «κατά 50% λιγότερες επιθέσεις από ό,τι στις προεδρικές εκλογές το 2014».

Σημειωτέον, οι Ταλιμπάν είχαν καλέσει τους Αφγανούς να «απόσχουν από τη συμμετοχή» σε αυτό το «θέατρο» ώστε να «προστατεύσουν τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ