Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο «Grand Hyatt»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο «Athens Ledra»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο «Athens Ledra»
Εξω από το ξενοδοχείο, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες κάτω από το εμπορικό όνομα της αλυσίδας «Hyatt» και τη διαχείριση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους με τις οποίες διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν «στον αέρα» τον Ιούνη του 2016, όταν η τότε εργοδοσία έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στο ξενοδοχείο.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και χτες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία.

Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι και σωματεία, οι νέοι εργοδότες έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις αφήνοντας εκτός δουλειάς τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Στη συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία τους, ο εκπρόσωπος της εταιρείας επανέλαβε τις χωρίς αντίκρισμα διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, πως η επαναπρόσληψή τους περιλαμβάνεται στις «προθέσεις» της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ξεκαθαρίζουν πως η απάντηση στον εμπαιγμό θα δοθεί με κλιμάκωση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, η χτεσινή κινητοποίηση πήρε επίσης χαρακτήρα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους ξενοδοχείου της εμπορικής αλυσίδας «Hyatt» στο Παρίσι, οι οποίοι απεργούν εδώ και 19 μέρες. Αίτημα της κινητοποίησης είναι η πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων απευθείας από το ξενοδοχείο και η εξασφάλιση ίσων μισθολογικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Με πικέτες και συνθήματα εργαζόμενοι και σωματεία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα των συναδέλφων τους. Υπογράμμισαν πως ο αγώνας ενάντια στο καθεστώς της εργολαβικής εργασίας και τα σύγχρονα «δουλεμπορικά» είναι και δικός τους αγώνας. Εξάλλου, κάτω από αυτό το εργασιακό καθεστώς δουλεύει πλήθος εργαζομένων στα ξενοδοχεία της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και το «Grand Hyatt» στη λεωφόρο Συγγρού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ