Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
«Εδεσε το γλυκό» της υπονόμευσης της ενιαίας απεργιακής απάντησης

Μετά την προκλητική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για κήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, καλώντας τους εργαζόμενους... «να περιμένουν», την ώρα που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση, ήρθε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΚ) και «Ενιαία Αγωνιστική Εκκίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) - για... να «δέσει το γλυκό»!

Οι εν λόγω δυνάμεις, στο πλαίσιο της διήμερης πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΑΔΕΔΥ στα Γιάννενα, που ολοκληρώθηκε χτες, ακολουθώντας στοχοπροσηλωμένα την τακτική υπονόμευσης της ενιαίας αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για απεργία στις 8 Νοέμβρη, για την οποία υπάρχουν ήδη αποφάσεις και προετοιμασία από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα, αποφασίζοντας αντ' αυτού απεργία στις 14 Νοέμβρη...

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν την ανάγκη ενιαίας απεργιακής απάντησης και κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στην ενιαία επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του σε όλα τα μέτωπα, απέναντι στην επίθεση διαρκείας σε μισθούς, δικαιώματα και κατακτήσεις η οποία κλιμακώνεται πίσω από την απατηλή προπαγάνδα περί «επιστροφής στην κανονικότητα» και «δίκαιης ανάπτυξης».

Οπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αρχικά ακολούθησε τακτική κωλυσιεργίας, αποφεύγοντας να πάρει έγκαιρα αποφάσεις και να ορίσει ημερομηνίες, ενώ τώρα παίρνει αποφάσεις που στέκονται εμπόδιο στην ενιαία αγωνιστική δράση των εργαζομένων, συνεχίζοντας το υπονομευτικό έργο της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ