Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα στη νέα φουρνιά στην «κοινωφελή»

Στα όσα κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες το προηγούμενο διάστημα αναφέρεται το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στη νέα φουρνιά εργαζομένων στους δήμους μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα αυτόν, «για να πάμε ένα βήμα παραπάνω», με αιχμή την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι αγώνες που δόθηκαν έχουν ως αποτέλεσμα οι συμβάσεις που θα υπογράψουν να προβλέπουν μεταξύ άλλων: 8μηνη διάρκεια σύμβασης αντί του 5μηνου που στερούσε το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας από τους περισσότερους συναδέλφους. Αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε όλες τις άδειες. Απαγορεύεται η εργασία στα απορριμματοφόρα. Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν άμεσα Μέσα Ατομικής Προστασίας, γάλα, τα αναγκαία εμβόλια κ.ά. Οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» εργάζονται σύμφωνα με το ωράριο των μονίμων συναδέλφων τους.

«Αυτές είναι κάποιες από τις κατακτήσεις», τονίζει το Συνδικάτο, «από τον αγώνα που ξεκίνησαν προηγούμενοι συνάδελφοί σας και που οφείλουμε όλοι μαζί να τα πάμε ένα βήμα παραπάνω. Παράλληλα, σε συνθήκες που κυριαρχεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, χρειάζεται αγώνας ακόμα και για την εφαρμογή όσων πετύχαμε».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη οργάνωσης, το Συνδικάτο επισημαίνει: «Χρειάζεται σε κάθε δήμο οι συνάδελφοι να γραφτείτε στο Συνδικάτο, στα σωματεία, να φτιαχτούν Επιτροπές Αγώνα στο πλάι των σωματείων και του Συνδικάτου και όλοι μαζί να δίνουμε καθημερινά τη μάχη».

Και προσθέτει: «Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009, που με συνέπεια εφαρμόζουν Ευρωπαϊκή Ενωση και αριστεροδέξιες κυβερνήσεις, έχουν γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Τελικός τους στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών. Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ