Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργία στην κλινική «EUROMEDICA Κυανούς Σταυρός»

Με απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι στην κλινική «EUROMEDICA Κυανούς Σταυρός» στη Θεσσαλονίκη. Χτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση μπροστά στην κλινική, ενώ σήμερα Τρίτη συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η μισθοδοσία καταβάλλεται με μεγάλες καθυστερήσεις και με έναντι, με αποτέλεσμα να οφείλονται μέχρι και 6 μήνες δεδουλευμένων κατά περίπτωση. Παράλληλα, καθημερινά δυσκολεύουν οι συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ οι υποσχέσεις της εταιρείας για καταβολή των δεδουλευμένων και για αλλαγή αυτού του σκηνικού αποδείχτηκαν χωρίς αντίκρισμα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους όσα αυθαιρέτως δεν τους καταβάλλονται, όπως για παράδειγμα το επίδομα εφημεριών, η εταιρεία να προβεί σε συντήρηση όλου του πάγιου εξοπλισμού και πλήρωση των υλικών για την ομαλή - ασφαλή λειτουργία της κλινικής.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος, που οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων στον «Κυανό Σταυρό», με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η ίδια κατάσταση υπάρχει σε όλες τις κλινικές του ομίλου «EUROMEDICA». Οπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι στη Γενική Κλινική στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 4 μήνες, στη «Ζωοδόχο Πηγή» στην Κοζάνη 6 μήνες, στο «Αθήναιον» 6 έως 8 μήνες, στην Κλινική Ρόδου 12 μήνες.

«Οι εργαζόμενοι, περίπου 1.300 πανελλαδικά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 7 χρόνια. Οι παραιτήσεις συναδέλφων που δεν βλέπουν φως στο ατέλειωτο τούνελ της απληρωσιάς και της εντατικοποιημένης εργασίας είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα το βάρος της δουλειάς να πέφτει σε όλο και λιγότερα χέρια. Οι καθημερινές υποχρεώσεις για χιλιάδες νοικοκυριά πλέον είναι αδύνατον να καλυφθούν από την έναντι μισθοδοσία, που μόνο χαρτζιλίκι μπορεί να χαρακτηριστεί», αναφέρει το κλαδικό Σωματείο και καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ