Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΧΙΟΥ
Καταγγέλλουν προσπάθεια εκφοβισμού

Την προσπάθεια παρεμπόδισης σωματείων και φορέων της Χίου, με την κλήση της αστυνομίας, να ενημερώσουν τους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου για το δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πάνε στο σχολείο, καταγγέλλουν με σχετική χτεσινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου. Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, που την ενημέρωση των γονιών πραγματοποιούσαν μέλη του Συλλόγου Δασκάλων. Εκεί άλλος «καλοθελητής» ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Τις ανακοινώσεις μας τις είχαμε δημοσιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ και αντίστοιχη ενέργεια είχαμε πραγματοποιήσει σε σχολεία, εκφράζοντας την ξεκάθαρη θέση μας υπέρ αυτού του δικαιώματος των προσφυγόπουλων, διεκδικώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα μέτρα.

Η κλήση της αστυνομίας δείχνει ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις με σκοπό να αποπροσανατολίσουν από το βασικό ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου στη μόρφωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τις μητέρες να επαγρυπνούν. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν αποδέκτες τέτοιων ενεργειών φίμωσης συνδικαλιστών αλλά και εκφοβισμού. Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στο καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων σε όλα τα σχολεία».

Για την παρέμβαση της αστυνομίας στην προχτεσινή ενημέρωση των γονιών πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την τοπική ΕΛΜΕ, όπως και τους Συλλόγους Δασκάλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ