Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Με παραγγελία της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, ζητά να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι για να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την πλημμύρα στη Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε στην εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από αναφορά που κοινοποιήθηκε, από άτομο που εμπλεκόταν στα δημοσιεύματα. Στις 2 Οκτώβρη, φέρεται να απέστειλε την αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κοινοποιώντας την και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την επισύναψη δημοσιευμάτων και την επισήμανσή της ότι «μέχρι και την προηγούμενη μέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις».

Μετά την παραγγελία, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 μέρες μετά τη διαβίβασή της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ