Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ
Δράσεις για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Λέσβο
Από παλιότερη κινητοποίηση στη Λέσβο
Πλατιά σύσκεψη εργαζομένων, σωματείων και φορέων οργάνωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου την περασμένη Δευτέρα, με στόχο την οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των λίγων.

Ιδιαίτερη θέση στη συζήτηση είχε το θέμα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού, με κύρια διεκδίκηση να κλείσουν τα hot spots και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου, να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους, να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots από κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και οι δράσεις που αποφασίστηκαν για το επόμενο διάστημα όπως: Παρέμβαση στο ΚΥΤ της Μόριας τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, στις 7 το πρωί. Συγκέντρωση για το Προσφυγικό την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 19.00, στην πλατεία Σαπφούς. Συλλαλητήριο την Τρίτη 6 Νοέμβρη, στις 18.30, στην πλατεία Σαπφούς. Εκδήλωση με το σωματείο εργαζομένων στα ΜΜΕ τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη, στις 18.30, στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη) με θέμα τη διαδικτυακή επίθεση που δέχονται οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στη Λέσβο από φασιστικές - ακροδεξιές ομάδες, ο ρόλος των ομάδων αυτών και η απάντηση του ταξικού κινήματος.

Σύσκεψη σωματείων και φορέων οργάνωσε και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ενόψει και της συγκέντρωσης που θα γίνει την Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 19.00, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ. Ηδη, τις προηγούμενες μέρες έγιναν περιοδείες σε εργασιακούς χώρους για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org