Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ψήφισμα κατά της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο

Το γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή

Eurokinissi

Το γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή
Την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο καταγγέλλει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής. Στην έκτακτη συνεδρίαση που κάλεσε η δημοτική αρχή πριν από μερικές μέρες, το Συμβούλιο συζήτησε αποκλειστικά για τη νέα εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, η οποία ακολούθησε τη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση αυτή, ακόμα 10.199 ακίνητα του Δημοσίου συνολικής έκτασης 511.357,451 τ.μ., μεταφέρονται στο Υπερταμείο ως εγγύηση για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους.

Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου: «Στη λίστα που περιλαμβάνει σχολεία, νηπιαγωγεία, πλατείες, δασικές εκτάσεις, μνημεία κ.λπ., βρίσκονται 28 ακίνητα και εκτάσεις εντός του δήμου Καισαριανής στα οποία συγκαταλέγονται αθλητικοί χώροι (γήπεδο Νήαρ Ηστ, Κρητικόπουλος, μπάσκετ Αλεξάνδρου), το πάρκο του Αη Γιάννη, το 2ο Δημοτικό σχολείο, παιδικές χαρές (Αμασείας, 2ας Μαΐου), μέχρι και η πλατεία του Αγ. Νικολάου. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της πόλης, εκφράζοντας την ανησυχία και την έγνοια τους για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις». Κατά του ψηφίσματος ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών», Γεώργιος Κοντόσταυλος, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Καισαριανή Τώρα», Χρήστος Βοσκόπουλος, στάθηκε με παρατηρήσεις στο ψήφισμα και συντάχθηκε με το πλαίσιο κινήσεων στο οποίο αυτό καταλήγει.

Το ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Μοναδικός σκοπός, να πιαστούν οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον ελληνικό λαό και τη δημόσια περιουσία. Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στη "μεταμνημονιακή" Ελλάδα, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, συνεχίζεται χωρίς παρέκκλιση το ίδιο αντιλαϊκό έργο, που διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα και φτιάχνει έναν επιχειρηματικό παράδεισο. Οτι η περίφημη "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν. Αυτή είναι η "ανάπτυξη" που περιμένει το λαό.

Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε επιχειρηθεί λίγα χρόνια πίσω, το 2014, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν εκχωρούσε στο ΤΑΙΠΕΔ τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Τότε βρήκε απέναντι την αποφασιστικότητα του καισαριανιώτικου λαού, που με τη δράση του δεν επέτρεψε να προχωρήσει κανένα τέτοιο βέβηλο σχέδιο.

Με την ίδια αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε και την τωρινή προσπάθεια.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής:

Καταγγέλλουμε τη νέα αυτή προσπάθεια εκχώρησης δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση των δανείων και ως μια ακόμα προϋπόθεση για την τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων και την επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων. Τα ακίνητα και οι εκτάσεις αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία που είτε εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες είτε θα μπορούσε να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού.

Ειδικά για τα ακίνητα και τις εκτάσεις που αφορούν το δήμο Καισαριανής δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση αυτών που ο λαός κέρδισε με τους αγώνες του, ώστε να μπορεί να έχει όλες τις υποδομές και τους χώρους για να ικανοποιεί τις ανάγκες του σε μόρφωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό. Δεν θα δεχτούμε να ξεπουληθούν οι αθλητικοί χώροι, τα σχολεία, πλατείες και πάρκα της πόλης μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να προβεί σε όλες τις επόμενες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια περιουσία του δήμου Καισαριανής.

Καλούμε το λαό της Καισαριανής να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org