Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κυβέρνηση και εργοδοτικός συνδικαλισμός έφτασαν στον πάτο και... σκάβουν πιο βαθιά!

«Το "συνέδριο" της 1ης Οκτώβρη του 2018 του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης θα μείνει στην Ιστορία ως το πρώτο μετά από δεκαετίες που απαίτησε από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων να περάσουν από αστυνομικό έλεγχο», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι το εν λόγω «face control» από τις δυνάμεις καταστολής έγινε ύστερα από αίτημα της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΚ, δηλαδή της ΠΑΣΚΕ.

Και προσθέτει:

«Εχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για αυτήν την εικόνα, για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες των εργατών. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πώς να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία από το κράτος και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έφτασε στον πάτο και πήρε το φτυάρι για να σκάψει ακόμα πιο βαθιά! Η γνωστή ομάδα εργατοπατέρων, που εδώ και χρόνια με νοθείες, αποκλεισμούς και με την αμέριστη στήριξη των εργοδοτών λυμαίνονται τόσο το Εργατικό Κέντρο της περιοχής όσο και άλλων, έχοντας τις πλάτες και τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, επιχειρεί να μας στείλει πίσω σε άλλες εποχές, αμαυρώνοντας τους αγώνες και την ιστορία του εργατικού κινήματος.

Ολα τα παραπάνω γίνονται ώστε να αποτρέψει η ΠΑΣΚΕ τη συμμετοχή στο συνέδριο των 6 αντιπροσώπων του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η Πρωτοπορία", που εκλέχτηκαν από τους εργάτες του νομού για να τους εκπροσωπήσουν στο Εργατικό Κέντρο! Με την Αστυνομία και την καταστολή επιχειρούν να διαφυλάξουν και να νομιμοποιήσουν την εκτεταμένη νοθεία για τη διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, όπου άρχισαν "να ξαναψηφίζουν τα δέντρα".

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή σε όλη τη χώρα, όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς το χωροφύλακα και το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξή του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβει το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ. Οσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει! Η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί.

Εξω οι νόθοι, οι εργοδότες και η Αστυνομία από τα Σωματεία!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org