ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την ΠΑΣΥ σήμερα και αύριο

Αγωνιστική απάντηση ενάντια στην πολιτική αφανισμού τους δίνουν σήμερα και αύριο οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της χώρας. Μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας. Σήμερα επίσης οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου θα συγκεντρωθούν στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και στη συνέχεια στη 1 μ.μ. θα πορευτούν μηχανοκίνητα στο διόδια της Νεστάνης και θα τα ανοίξουν.

Αύριο, Δευτέρα 5 Νοέμβρη, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σε πανθεσσαλική συγκέντρωση, στις 11.30 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Αύριο επίσης, στη Λιβαδειά κτηνοτρόφοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί έξω από το διοικητήριο. Ακόμα, στην Κοζάνη, στις 12 μ., συγκέντρωση στον κόμβο του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στα Χανιά, στις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από την Εφορία της πόλης

Τα αιτήματα αγωνιστικής διεκδίκησης των μαχόμενων κτηνοτρόφων με την ΠΑΣΥ, είναι:

- Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά.) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

- Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για τους κτηνοτρόφους - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.

- Να μην πουληθούν, να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ.

- Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

- Δημιουργία συγχρόνων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση οι σταβλικές εγκαταστάσεις.

ΚΚΕ: Επεσαν οι υπογραφές για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Η προχτεσινή ανακοίνωση ότι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, προκάλεσαν την αντίδραση εργαζομένων που έσπευσαν στο εργοστάσιο, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις.

«Το ΚΚΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας καταγγέλλει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των μικροκτηνοτρόφων και όλων των φτωχών εργατικών, λαϊκών στρωμάτων, ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, που έχουν πέσει οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ!

Από την αρχή, όταν οι διάφοροι φορείς (Ενώσεις, συνεταιρισμοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κόμματα του ευρωμονοδρόμου κλπ.) έβαζαν πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ καταθέτοντας -ο καθένας από την πλευρά του και προφανώς για τους δικούς του λόγους- πρόταση ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας, το ΚΚΕ είπε καθαρά και ξάστερα ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, ως δημόσια επιχείρηση, χωρίς να έχουμε ή να καλλιεργούμε καμία αυταπάτη για τα χαρακτηριστικά του αστικού κράτους: του κράτους δηλαδή που, με όποια κυβέρνηση, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Η πρόταση αυτή, δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μικροκτηνοτρόφοι να παραδίνουν την παραγωγή τους διεκδικώντας καλύτερες τιμές και άμεση αποπληρωμή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για το λαϊκό κίνημα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξή του, για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής ρήξης και ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Η ΛΥΣΗ για τη ΔΩΔΩΝΗ και συνολικά για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη φτώχεια, την ανέχεια, την καταστροφή, βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και κάθε άλλης συγκεντρωμένης παραγωγής, που μόνο η δύναμη του λαού μπορεί να πραγματοποιήσει όταν ο ίδιος γίνει κύριος των κλειδιών της οικονομίας του τόπου»!


Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Για τον κομμουνιστή πατέρα μου Πασχάλη Πατσίδη και τα παλικάρια που έπεσαν για το λαό μας στο Μενοίκιο όρος από το χωριό Μικρόπολη (Καρλίκοβα) Δράμας, την περίοδο 1940-49, τιμώντας τη μνήμη τους, προσφέρω για τη δαπάνη της αγοράς και ανακαίνισης των Γραφείων της ΝΕ Δράμας του Κόμματός μας, που ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ, ως πρώτη δόση σήμερα, 15.000 ευρώ και θα συνεχίσω μέχρι την εξόφλησή τους.

Γεωργία Π. Πατσίδη

  • Ο 91χρονος σύντροφός μας Δημήτρης Μάστορας από τους Παξούς, συνταξιούχος, ακόμα μια φορά ανταποκρίνεται στην έκκληση του ΚΚΕ για την οικονομική στήριξή του προσφέροντας 5.000 ευρώ στο Κόμμα. Ακόμα 5.000 ευρώ προσφέρει ο σύντροφός μας στο «Σπίτι του Αγωνιστή» για την ευόδωση των ευγενικών του στόχων. Το ΔΣ του «Σπ. τ. Αγ. τον ευχαριστεί θερμά.
  • Ο Μ.Β. προσφέρει 2.500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, σαν πρώτη δόση.
  • Ο σύντροφος Σταυρόπουλος Γιώργος, από την Κορνοφωλιά Εβρου, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 2.000 ευρώ στην ΚΟ Εβρου.
  • Ο σ. Γεροδήμος από τη Φλώριδα των ΗΠΑ προσφέρει στο «Ρ» 200 δολάρια.
  • Η Σακελαρίδη Ζήλη προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Στην αντεπίθεση με την «Πανεπιστημονική»

Πραγματοποιούνται σήμερα οι αρχαιρεσίες στον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ), στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Η σημερινή συγκυρία, στην οποία πραγματοποιούνται οι εκλογές είναι κρίσιμη. Η γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων κλιμακώνεται. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Στην Αθήνα θα γίνει στο κτίριο του ΤΕΕ (οδός Νίκης 4, Σύνταγμα) και στην Περιφέρεια στις ακόλουθες περιοχές: Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κοζάνη, Λάρισα, Πάτρα, Χανιά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές στα τηλέφωνα 6946799833, 6977806266 και στην ηλ. διεύθυνση http://www.dpk.tee.gr.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΒΥΡΩΝΑ
Εκδήλωση αύριο για την κλιμάκωση του αγώνα

Εκδήλωση με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα - Μπλοκάρουμε την πολιτική του κεφαλαίου - Ενισχύουμε τη διέξοδο της εργατικής τάξης», διοργανώνει το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα - Ζωγράφου - Καισαριανής, αύριο Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Θέατρο «Λουίζα» (Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, στο Βύρωνα). Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη μέρα που έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Κοτσαρίδης.

Εκδήλωση αντιστασιακών

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ταύρου, οι ΚΟ Ταύρου και Μοσχάτου του ΚΚΕ και η ΟΒ Ταύρου - Μοσχάτου της ΚΝΕ διοργανώνουν, σήμερα Κυριακή 4/11, εκδήλωση για τους πεσόντες ΕΛΑΣίτες στη Χαμοστέρνας. Το πρωί στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μνημείο της Χαμοστέρνας και το απόγευμα 6.30 μμ, θα γίνει εκδήλωση στην αίθουσα 7 στον Ταύρο.

Περιοδεία στο ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα, στις 12.30 μ.μ., αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τη βουλευτή του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Θα συναντηθεί με τους ηθοποιούς, τους εργαζόμενους και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σήμερα η συγκέντρωση στη βάση της Σούδας

Στην κινητοποίηση καλούν και πλήθος φορείς του κινήματος

Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην αμερικανοΝΑΤΟική στρατιωτική βάση της Σούδας διοργανώνουν σήμερα Κυριακή 4 Νοέμβρη οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Με αποφάσεις τους, θα συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση οι παρακάτω φορείς: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αγροτικοί Σύλλογοι Μήθυμνας, Κάινας, Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Σωματείο Δικαστικών Υπαλλήλων, Σωματείο ιδιωτικής εκπαίδευσης, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Εργατικό Κέντρο Χανίων, Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου της ΟΓΕ, Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Μαλεβιζίου και Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου και Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ Αρχανών Ν. Ηρακλείου.

Επίσης, οι Σύλλογοι Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηχανικών παραγωγής και διοίκησης και Μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιατρικής, Χημικού, ΤΕΤΥ, Φυσικού, CSD, Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Ψυχολογίας, Οικονομικού.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org