Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11398

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοέμβρη
  • Στην απεργία καλούν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
  • ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΑΘΗΝΑ 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΑΘΗΝΑ 5.00 μ.μ. στην Ομόνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου και 7.00 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πικετοφορίες σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  6  -  9

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, δε δικαιολογείται να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού

  • Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, για ψήφιση στη Βουλή, θα βυθίσει το λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ και τρόικα τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό για να υποταχθεί. Να σημάνει παντού συναγερμός. Να νεκρώσουν τα πάντα στην απεργία. Να βουλιάξουν οι δρόμοι και οι πλατείες.
  • Υπάρχει διέξοδος για το λαό: Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, που θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, θα κάνει το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

ΣΕΛ.  3,    32

ΗΠΑ - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ «ΣΑΝΤΙ»
Απόγνωση και οργή από τα λαϊκά στρώματα

Η εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής αποκαλύπτεται σταδιακά από την Πέμπτη στο Στέιτεν Αϊλαντ, την εργατική και απομονωμένη κομητεία, καθώς είναι νησί της πόλης της Νέας Υόρκης στο οποίο κατοικούν μισό εκατομμύριο άνθρωποι, κατά κύριο λόγο εργάτες.


ΣΕΛ.  25

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντιλαϊκά θωρακισμένο

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Δεν φέραμε την πρόταση νόμου κατάργησης του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων για λόγους προπαγάνδας, αλλά ήταν στοιχειώδης υποχρέωσή μας και θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατάργησή τους και τη μετεξέλιξη της πάλης αυτής σε πάλη κατά της ΕΕ και για διέξοδο υπέρ του λαού από την κρίση. Ομως, το γεγονός ότι δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, όπως και δε θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή με ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν πρέπει να παίρνονται από τη Βουλή αποφάσεις που ανεβάζουν το δημοσιονομικό κόστος, με αφορμή λοιπόν αυτό και επί της ουσίας, βγαίνει το εξής συμπέρασμα: Οτι αυτό το Κοινοβούλιο, που εμείς το λέμε αστικό Κοινοβούλιο, έχει θωρακιστεί με πάρα πολλούς τρόπους, συνταγματικά και με νόμους, ούτως ώστε οι αποφάσεις που παίρνονται να μη δημιουργούν ρωγμές στα τείχη και στα βάθρα του συστήματος. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δε θα παλεύουμε και δε θα ζητάμε ισχυρή δύναμη και μέσα στο Κοινοβούλιο. Αλλά ας τα βλέπουν αυτά τα κόμματα εκείνα τα οποία το πολύ που βλέπουν για το λαό είναι να οργανώνει μια διαδήλωση, ένα κίνημα για να αλλάζει το κυβερνητικό προσωπικό και όχι για να ανατρέψει το ίδιο το σύστημα.

Αργά ή γρήγορα, το αστικό Κοινοβούλιο θα αποδειχθεί για το λαό ότι δεν είναι ο ναός της δημοκρατίας, αλλά είναι κυριολεκτικά μια φυλακή και ο λαός πρέπει, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων, να δημιουργήσει γνήσιους λαϊκούς θεσμούς, με βουλευτές και αντιπροσώπους οι οποίοι εκφράζουν τη λαϊκή εξουσία και δεν είναι υπηρέτες, είτε από τη θέση της διακυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, του σάπιου κοινωνικού συστήματος που ζούμε».ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σχέδια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών - έργων

ΣΕΛ.  22
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιβάλλεται ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης

ΣΕΛ.  17
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΝΗΣΙΩΤΕΣ
Σύσκεψη συντονισμού στις 10 Νοέμβρη

Το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού στα καράβια, στα λιμάνια και στα νησιά, για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην παράδοση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα μονοπώλια -την οποία εξυπηρετεί και το νέο πλαίσιο που κατέθεσε για «διάλογο» η συγκυβέρνηση- απευθύνουν τα ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) και τα Εργατικά Κέντρα Λέσβου, Σάμου και Βορείου Αιγαίου.


ΣΕΛ.  14
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ αύριο και μεθαύριο

ΣΕΛ.  21
ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ
Νέες αβάσταχτες συμμετοχές

ΣΕΛ.  14


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org