Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την ΠΑΣΥ σήμερα και αύριο

Αγωνιστική απάντηση ενάντια στην πολιτική αφανισμού τους δίνουν σήμερα και αύριο οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της χώρας. Μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας. Σήμερα επίσης οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου θα συγκεντρωθούν στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και στη συνέχεια στη 1 μ.μ. θα πορευτούν μηχανοκίνητα στο διόδια της Νεστάνης και θα τα ανοίξουν.

Αύριο, Δευτέρα 5 Νοέμβρη, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σε πανθεσσαλική συγκέντρωση, στις 11.30 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Αύριο επίσης, στη Λιβαδειά κτηνοτρόφοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί έξω από το διοικητήριο. Ακόμα, στην Κοζάνη, στις 12 μ., συγκέντρωση στον κόμβο του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στα Χανιά, στις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από την Εφορία της πόλης

Τα αιτήματα αγωνιστικής διεκδίκησης των μαχόμενων κτηνοτρόφων με την ΠΑΣΥ, είναι:

- Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά.) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

- Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για τους κτηνοτρόφους - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.

- Να μην πουληθούν, να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ.

- Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

- Δημιουργία συγχρόνων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση οι σταβλικές εγκαταστάσεις.

ΚΚΕ: Επεσαν οι υπογραφές για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Η προχτεσινή ανακοίνωση ότι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, προκάλεσαν την αντίδραση εργαζομένων που έσπευσαν στο εργοστάσιο, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις.

«Το ΚΚΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας καταγγέλλει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των μικροκτηνοτρόφων και όλων των φτωχών εργατικών, λαϊκών στρωμάτων, ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, που έχουν πέσει οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ!

Από την αρχή, όταν οι διάφοροι φορείς (Ενώσεις, συνεταιρισμοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κόμματα του ευρωμονοδρόμου κλπ.) έβαζαν πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ καταθέτοντας -ο καθένας από την πλευρά του και προφανώς για τους δικούς του λόγους- πρόταση ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας, το ΚΚΕ είπε καθαρά και ξάστερα ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, ως δημόσια επιχείρηση, χωρίς να έχουμε ή να καλλιεργούμε καμία αυταπάτη για τα χαρακτηριστικά του αστικού κράτους: του κράτους δηλαδή που, με όποια κυβέρνηση, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Η πρόταση αυτή, δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μικροκτηνοτρόφοι να παραδίνουν την παραγωγή τους διεκδικώντας καλύτερες τιμές και άμεση αποπληρωμή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για το λαϊκό κίνημα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξή του, για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής ρήξης και ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Η ΛΥΣΗ για τη ΔΩΔΩΝΗ και συνολικά για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη φτώχεια, την ανέχεια, την καταστροφή, βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και κάθε άλλης συγκεντρωμένης παραγωγής, που μόνο η δύναμη του λαού μπορεί να πραγματοποιήσει όταν ο ίδιος γίνει κύριος των κλειδιών της οικονομίας του τόπου»!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org