Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9786

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Εικαστική «Διαδήλωση»

«Αφιερωμένη σε αυτούς που αγωνίζονται για ενιαία δημόσια ανώτατη εκπαίδευση», είναι η έκθεση του Κώστα Ρόθου, καθηγητή στο ΤΕΙ Αθήνας, στη σχολή Γραφικών Τεχνών, που παρουσιάζεται στον πευκώνα των ΤΕΙ Αθήνας, στο Αιγάλεω. «Θέλησα, λέει ο ίδιος, όπως συμμετείχα στις πορείες, να κάνω και την έκθεση για να πω και εγώ την άποψή μου, όχι σαν εκπαιδευτικός, καλλιτέχνης, διανοούμενος, που βρισκόμουν στο πεζοδρόμιο, αλλά με το έργο μου».


ΣΕΛ.  3


Σπουδές στα μέτρα της Μπολόνια

Δίδακτρα, ανταποδοτικές υποτροφίες, δάνεια, μαύρη εργασία, επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, σύμπραξη με επιχειρήσεις, αγορά βιβλίων και σημειώσεων από το φοιτητή, όριο φοίτησης, εσωτερικοί κανονισμοί... Αυτή είναι η εικόνα των περισσότερων μεταπτυχιακών προγραμμάτων ειδίκευσης, τα οποία έχουν συσταθεί και λειτουργούν στο πρότυπο της Μπολόνια.


ΣΕΛ.  20
ΙΣΤΟΡΙΑ
Η μάχη της Κρήτης

Η Μάχη της Κρήτης που μπορούσε να 'ναι νικηφόρα, αφέθηκε να εξελιχθεί σε ήττα. Τα βρετανικά συμφέροντα, για πολλοστή φορά στη νεότερη Ελληνική Ιστορία, αντιστρατεύτηκαν τη θέληση και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.


ΣΕΛ.  9  -  12
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Συμπεράσματα από τη μεγαλύτερη έκρηξη υπερκαινοφανούς

Δυο δεκαετίες μετά τη μεγαλύτερη έκρηξη υπερκαινοφανούς που έχει καταγραφεί στα χρονικά από τότε που εφευρέθηκε το τηλεσκόπιο, ο (σουπερνόβα) 1987Α συνεχίζει να είναι αντικείμενο μελέτης από τους αστρονόμους.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ