Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9787

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τροπολογία για γιατρούς και νοσηλευτές

Μία εφημερία τη βδομάδα και 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο για όλους τους γιατρούς, καθώς και για το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, απαιτεί το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στο νομοσχέδιο για τις προμήθειες που συζητείται από χτες στη Βουλή. Απεργία σήμερα και συγκέντρωση (12 μ., υπουργείο Υγείας) από τους γιατρούς του Λεκανοπεδίου.


ΣΕΛ.  12
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΟ ΠΟΤΑΜΟ
Νεκροί στο βωμό της επιχειρηματικότητας

Εξι νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του κέρδους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δρα στο ανεξέλεγκτο «περιβάλλον» που προσφέρουν οι κυβερνήσεις. ΚΚΕ: Να διερευνηθεί αν η εταιρεία εξασφάλιζε και τηρούσε τους στοιχειώδεις κανόνες. Αν υπήρχε έλεγχος για τη λειτουργία της από κρατικούς ή άλλους αρμόδιους φορείς. Να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν άμεσα μέτρα.


ΣΕΛ.  3

Παραδίδουν ΔΑΣΗ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ με το εθνικό κτηματολόγιο

Η εμπορευματοποίηση της γης να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές, για την αποδυνάμωση της δικομματικής εναλλαγής, με την ενίσχυση του Κόμματος

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες και η δράση του ΚΚΕ για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή που απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και καταγγέλλει την επιμονή της κυβέρνησης να οριογραφήσει τα δάση κατά τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, μέσω της «Κτηματολόγιο ΑΕ». Χρησιμοποιείται μια αντιεπιστημονική και επικίνδυνη μέθοδος, που θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποχαρακτηρισμό τεράστιων δασικών εκτάσεων και δασών, με ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον, στην υπονόμευση των συμφερόντων του Δημοσίου και τη σπατάλη σημαντικών κονδυλίων, μιας και το έργο που θα παραχθεί θα είναι εντελώς αναξιόπιστο. Ετσι ανοίγει ο δρόμος να παραδοθούν τεράστιες δασικές εκτάσεις στην κερδοσκοπία, στο πλαίσιο της πολιτικής άκρατης εμπορευματοποίησης της δημόσιας γης.


ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Συνεχές σφυροκόπημα ενάντια στους Παλαιστίνιους

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για 13η συνεχόμενη μέρα το δολοφονικό έργο στα παλαιστινιακά εδάφη. Γίνονται απανωτές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πήραν εντολή να εισέλθουν ορισμένα χιλιόμετρα μέσα στο παλαιστινιακό έδαφος για να εκτελέσουν «επιχειρήσεις ακριβείας». Επίσης ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε δολοφονίες Παλαιστινίων μαχητών και στη Δυτική Οχθη.


ΣΕΛ.  30


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σήμερα θα βρεθούν ξανά στους δρόμους οι χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας, δίνοντας αποφασιστικά τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη).


ΣΕΛ.  8
3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Στο πόδι» οι ταξικές δυνάμεις

Πλατύ άνοιγμα σε κάθε κλάδο επιδιώκουν οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στις εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 16 και 17 Ιούνη.


ΣΕΛ.  13
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κατάσταση συναγερμού

Η λαϊκή κινητοποίηση και επαγρύπνηση έχει οδηγήσει σε αποτυχία τα σχέδια των ΗΠΑ και της εγχώριας ολιγαρχίας να προκαλέσουν συνθήκες για την ανατροπή της κυβέρνησης του Ούγο Τσάβες.


ΣΕΛ.  31

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ