Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9786

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με νέα δύναμη για νέους αγώνες

Πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες, στους νέους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να ενωθούν πάνω στη γραμμή της ταξικής πάλης, σε στόχους που συμβαδίζουν με τα συμφέροντά τους, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 16 και 17 Ιούνη.


ΣΕΛ.  10  -  11

Θα πούμε ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ με την πολιτική ιδιωτικοποίησης

Ο λαός που πλήρωσε τις υποδομές για τα δίκτυα ύδρευσης, τώρα θα καλείται να πληρώνει και πρόσθετα χαράτσια στο βωμό της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

  • Η πολιτική των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού, την οποία άρχισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το μετατρέπει από ζωτικό φυσικό πόρο και κοινωνικό αγαθό σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για το λαό και πηγή αστείρευτων κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο, ανοίγοντας την όρεξη σε δύο γαλλικά διεθνικά μονοπώλια, τις «Suez» και «Vivendi Enviroment», που ελέγχουν το 70% της αγοράς υδάτινων πόρων παγκόσμια, για να βάλουν «στο χέρι» την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί να σταματήσουν να υπάρχουν ιδιωτικά δίκτυα ύδρευσης, επεξεργασία ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής, που θα αφορά στην έρευνα, στη χρήση, στην προστασία, στην ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της επικράτειας και κατά υδατικό διαμέρισμα, εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης και ένταξή τους σε κρατική επιχείρηση ύδρευσης που θα έχει την ευθύνη διαχείρισης όλων των υδάτινων πόρων.

ΣΕΛ.  3

ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να τιμωρηθούν οι πολιτικοί ένοχοι

Με καθαρό το μέτωπο ενάντια στα κόμματα του κεφαλαίου και στην πολιτική τους, που βαθαίνει την εμπορευματοποίηση της γης, δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής στην καθημερινή τους ζωή, στο όνομα της αύξησης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, το ΚΚΕ παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη δέσμη ριζοσπαστικών προτάσεων, διεκδικήσεων και στόχων πάλης. Αυτά τα μεγάλα προβλήματα φέρνει το ΚΚΕ στο επίκεντρο της λαϊκής δράσης, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές (στη φωτ. ο αποκλεισμός των διοδίων της Αττικής Οδού από το ΚΚΕ, με αίτημα να καταργηθεί το χαράτσι).



ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματική σύγκλιση με φόντο την «αγορά»

Η σύμπτωση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης ΝΔ στην ενεργειακή πολιτική, αποκαλύπτει και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η στρατηγική τους.


Γιώργος ΦΛΩΡΑΤΟΣ


ΣΕΛ.  13  -  14
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΡΩΣΙΑΣ
Συμφώνησαν ότι ... διαφωνούν

Παγωμένες οι προσπάθειες υπογραφής νέου Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας.


ΣΕΛ.  24
ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Δικαίωμα η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό

Συνέντευξη με τον Ραντίμ Γκόντα, αντιπρόεδρο της Οργάνωσης.


Κλωντίν ΧΕΣΠΕΡ


ΣΕΛ.  22
ΝΤΕΛΙΑ ΛΟΠΕΣ
Συζήτηση για τον Τσε

Μιλάει στον «Ρ» η Ντέλια Λόπες, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αβάνας, πρόεδρος της Εδρας «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα».


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ