Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10356

«ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Πριμοδοτεί την τζάμπα εργασία

Με χρήματα που προέρχονται από την καταλήστευση των εργατικών και λαϊκών εισοδημάτων η κυβέρνηση προωθεί τη φτηνή, ευέλικτη και προσωρινή εργασία δημιουργώντας τετελεσμένα και για μετά την κρίση.


ΣΕΛ.  14
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ
Να μην τα πληρώσει ο λαός

Τα ελλείμματα τα δημιουργεί η ενίσχυση του κεφαλαίου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων είναι σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  6

ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κοραή. Κάλεσμα συμμετοχής των ΕΒΕ στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ)

Το μήνυμα της ταξικής Πρωτομαγιάς απλώνουν σ' όλους τους χώρους δουλειάς και κατοικίας της εργατικής τάξης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ χωρίς να αφήνουν ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Για να μη μείνει κανείς εργάτης που δε θα συζητήσει, που δε θα προβληματιστεί γόνιμα για την αναγκαιότητα η φετινή Πρωτομαγιά να δώσει νέα ώθηση στην οργάνωση και την πάλη της εργατικής τάξης, ανάγκη ακόμα πιο επιτακτική σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Οι ταξικές δυνάμεις πορεύονται προς την απεργία της Πρωτομαγιάς μετρώντας σταθερά βήματα συσπείρωσης και σημαντικές κατακτήσεις, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Κόντρα στην ταξική συναίνεση και συνεργασία, καμιά υποταγή στα εργοδοτικά συμφέροντα, καμιά συμφωνία με την πολιτική των κομμάτων που πασχίζουν να αυξήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Με τη γραμμή των δυνάμεων εκείνων που βάζουν μπροστά τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, οργανώνουν αγώνες, ξαγρυπνούν στις περιφρουρήσεις, αναδεικνύοντας στοιχεία σύγχρονου ηρωισμού για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΤΕΧΝΙΚΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ
«Εργοστάσια» παραγωγής νέων φτηνών εργατών

Αντικείμενο βάρβαρης εκμετάλλευσης γίνονται πολλά παιδιά εργατικών και λαϊκών οικογενειών που φτάνουν στην Τεχνικο-επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, παιδιά 16 - 23 χρόνων καταρτίζονται σε μια ειδικότητα και παράλληλα κάνουν πρακτική άσκηση με μισό μεροκάματο και μισό ένσημο. Πίσω από τη «μαθητεία» κρύβεται η πιο στυγνή εκμετάλλευση και προωθείται η ανήλικη εργασία.


ΣΕΛ.  20   -   21


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Χρήστος Αριστάρχου Παραθυράς προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ.
  • Ο Αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει 1η δόση, 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, για την ενίσχυση του αγώνα για τις ευρωεκλογές.


ΙΣΠΑΝΙΑ
Συνέντευξη Καρμέλο Σουάρες

Ο ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας μιλάει στον «Ρ».

Εργατικός λαϊκός αγώνας, με προοπτική να γίνουν τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία.


ΣΕΛ.  24   -   25


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org